Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Торік "Укроборонпром" замовив продукції у підприємств Львівщини на 160 млн грн

Дата: 01.03.2017 16:46
Кількість переглядів: 223

Загальна сума за укладеними у 2016 році договорами між підприємствами-учасниками ДК "Укроборонпром" та підприємствами Львівської області у рамках проведення робіт з виробничої кооперації та імпортозаміщення склала 160,2 млн грн. Такими є результати підписаного 10 квітня 2015 року Меморандуму про співпрацю між ДК "Укроборонпром" та Львівською обласною державною адміністрацією.

Про це йшлося сьогодні, 1 березня, під час наради у ЛОДА за участі голови Львівської ОДА Олега Синютки і генерального директора ДК “Укроборонпром” Романа Романова.

За словами очільника області, 32 підприємства Львівщини, завантажені замовленнями через систему ДК “Укроборонпром”, а обсяги замовлень за 2016 рік зросли на 50%. "Сьогодні питома вага підприємств нашої області у структурі замовлень ДК “Укроборонпром” становть 6%", - повідомив Олег Синютка.

Говорячи про співпрацю у 2017 році, голова ЛОДА зауважив, що ставиться абсолютно досяжне завдання – збільшення кількості таких підприємств до 50 і зростання обсягів замовлень через ДК “Укроборонпром” для підприємств Львівщини – до 10% у загальній питомій вазі замовлень. "Це дасть нам додатково не менше декількох сотень нових робочих місць", - повідомив Олег Синютка.

Як розповів генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов, 32 львівські підприємства, що співпрацюють з Концерном, постачають спеціальні сидіння для "Дозорів", паливо міри, фільтри, датчики для військової техніки та багато інших необхідних деталей. "Ми би могли після розриву кооперації з РФ просто розмістити замовлення закордоном, але прагнемо дати роботу вітчизняним підприємствам, адже вони здатні закрити потреби оборонки", - заявив Роман Романов.

Слід зазначити, що особливістю підписаного Меморандуму між Львівською ОДА та Концерном стало укладання в його рамках окремої Угоди про співпрацю в бронетанковій галузі. Вказана Угода передбачає організацію широкої кооперації для виконання програм розвитку регіону та програм створення, виробництва, модернізації, ремонту і реалізації продукції військового призначення на базі ДП "Львівський бронетанковий завод" із залученням підприємств різних форм власності та фінансових установ.

"Розширення співробітництва можливе насамперед за рахунок налагодження випуску високотехнологічної продукції, залучення інвестицій у розвиток області для імпортозаміщення, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного виробництва", - наголосив керівник "Укроборонпрому".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора