Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Києві спілкувались про залучення малих виробників до організованого аграрного ринку

Дата: 30.11.2018 16:44
Кількість переглядів: 76

Фото без описуСьогодні, 30 листопада, у Києві відбувся експертний круглий стіл «Залучення малих виробників до організованого аграрного ринку. Сучасний стан та стратегія для України».

З вітальним словом до учасників форуму звернулись заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, керівник сектору сільського господарства Представництва ЄС в Україні Крістіан Бен Хелл.

«Цей захід є надзвичайно важливий, один із небагатьох заходів де зосереджена увага лише на малих сімейних господарствах. Важливо створити ланцюги обігу сільськогосподарської продукції від виробника до кінцевого споживача, а для цього необхідно провести реєстрацію дрібних товаровиробників», - зазначив Крістіан Бен Хелл.

Метою заходу є обговорити сучасний стан участі малих виробників в організованому аграрному ринку, їх реєстрація як суб’єктів господарювання; визначити перешкоди на шляху до реєстрації ОСГ у економічно активні форми господарювання.

Від Львівщини участь в роботі круглого столу взяв заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Павло Дигдало.

За результатами заходу напрацювали резолюцію, в якій пропонується серед пріоритетних дій Уряду щодо надання державної підтримки протягом 2020-2025 рр. , визначити як ключовий  - розвиток малих виробників та сімейних господарств з метою розширення кола одержувачів державної підтримки до 0,5 - 1 млн осіб, зареєстрованих та формалізованих у державному реєстрі виробників сільськогосподарської продукції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора