Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині триває аудит земель сільськогосподарського призначення

Дата: 13.03.2018 16:41
Кількість переглядів: 58

Фото без опису В області триває аудит земель сільськогосподарського призначення. В межах запровадження моніторингу за введенням земель в обіг наступним етапом має бути впровадження конкретних кроків у співпраці із головами сільських рад у напрямі обліку тих земельних ділянок, що не задіяні або ніким не успадковані.

Про це йшлося сьогодні, 13 березня, під час наради голови Львівської ОДА Олега Синютки із головами сільських та селищних рад.

«Ми розпочали процес, який забезпечить прозорість у земельних питаннях. Перший етап - це аудит кожного гектара, кожної сотки землі сільськогосподарського призначення на Львівщині. У планах, вже найближчим часом мати повну юридичну землю - це, перше: можливість для власників паїв отримувати дохід для родини, друге: наповнювати місцеві бюджети і використовувати фінансовий ресурс на покращення інфраструктури. Закликаю нечесних на руку чиновників полишити думку «нажитись на землі», інакше - покарання буде незворотнє», - наголосив під час наради Олег Синютка.

Під час зустрічі порушили питання напрацювання способів поповнення місцевих бюджетів шляхом залучення в обіг незадіяних  земель, а також відзначили важливість юридичного врегулювання аудиту земель з точки зору нарощення динаміки розвитку сільського господарства в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора