Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Блокування рахунку ДП "Львіввугілля" – дестабілізація вугільної галузі, - Олег Синютка

Дата: 09.03.2017 16:33
Кількість переглядів: 195

Фото без описуСьогодні, 9 березня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка прокоментував ситуацію щодо блокування рахунку ДП «Львівугілля» Державною виконавчою службою.

На думку очільника області, дії з блокування рахунку – вчинені для дестабілізації ситуації у вугільній галузі Львівської області. "Лише дякуючи чіткій позиції шахтарського колективу, розумінню гірняками проблеми, а також завдяки дорученням Прем’єр-міністра України, які були дані під час його візиту на Львівщину, ми зрушили цю ситуацію з мертвої точки", - наголосив Олег Синютка.

Крім того, голова Львівської ОДА повідомив, що у вівторок, 7 березня, виконавча служба видала розпорядження про розблокування рахунку ДП "Львіввугілля" на виплату заробітної плати і цей документ уже знаходиться в банку, який обслуговує зарплатні рахунки шахтарів. "На сьогодні є всі підстави для перерахування відповідних коштів на карткові рахунки гірників", - підкреслив Олег Синютка.

Очільник Львівщини також розповів про ухвалу Господарського суду, який сьогодні, 9 березня, розглянув питання блокування рахунку ДП "Львіввугілля". "У судовому засіданні прийнято рішення щодо розблокування і неправомірної вимоги, відповідно до якої були заблоковані рахунки підприємства", - акцентував голова Львівської ОДА.

"Завдяки розумінню шахтарів, відповідним дорученням Уряду України ми виконали зобов’язання, які брали на себе під час зустрічі представників Кабміну і профспілок, а також під час засідання комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій", - сказав Олег Синютка.

Варто зазначити, що рахунок ДП "Львіввугілля" був заблокований, коли туди надійшли кошти для модернізації шахт і початку виконання робіт. "Таке враження, що той, хто переслідував ціль заблокувати рахунки, насправді прагне зірвати модернізацію шахт ДП "Львіввугілля" і таким чином зупинити видобуток на шахтах Львівсько-Волинського вугільного басейну", - припустив керівник області.

Додамо, зараз всі шахти працюють і профспілки вчора поінформовані про розблокування рахунків. "Думаю, що після сьогоднішньої ухвали Господарського суду будуть повністю зняті всі перепони і передумови арешту рахунків ДП "Львівугілля". Сподіваюся, що протягом найближчих тижнів в повному обсязі буде виплачено зарплату шахтарям за січень", - зауважив Олег Синютка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора