Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми повинні пам’ятати, якою ціною дались нам цілісність та незалежність України, - спортсменка Юлія Ткач

Дата: 16.01.2019 16:30
Кількість переглядів: 118

Фото без описуДо 100-річчя Соборності України департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації спільно з відомими спортсменами, громадськими діячами, учасниками АТО та іншими видатними особистостями відзняли відеоролик.

У коротких відео кожен із них розповідає про те, що для нього особисто означає це свято.

"День Соборності України – день, коли збулась віковічна мрія українського народу жити в єдності на своїй рідній землі. Завдяки цьому сьогодні спортсмени заходу та сходу, півночі та півдня нашої держави мають змогу представляти Україну на світовій арені, підкорювати найвищі сходинки олімпійського п’єдесталу. Саме нам випала велика честь творити спортивну історію України. Ми маємо велику місію любити і берегти нашу Батьківщину, з гордістю та честю нести прапор нашої держави, і на весь світ співати гімн України. Ми, сини і доньки,  великого народу повинні пам’ятати якою ціною дались нам цілісність та незалежність нашої України, цінувати тих, хто береже її сьогодні. Нехай береже нас всіх Господь! Слава йому за цю країну:  прекрасну та єдину", - зазначила українська спортсменка, чемпіонка світу, дворазова чемпіонка Європи Юлія Ткач.

Зазначимо, що ролик поширюватимуть у на сторінці львівської обласної державної адміністрації та у соціальних мережах.

Довідково:

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

У цей день прийнято також згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 р. - прийняття IV УніверсалуУЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

Деякий час, з 30 грудня 2011 року, указом на той час Президента України Віктора Януковича День соборності на офіційному рівні було скасовано і натомість встановлено «День Соборності та Свободи України».  Однак 13 листопада 2014 року указом Президента України Петра Порошенка свято було відновлено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора