Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ОБЕРЕЖНО, ЧАДНИЙ ГАЗ!

Дата: 02.02.2017 16:27
Кількість переглядів: 682

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації черговий раз нагадує про необхідність неухильно дотримуватися правил безпечної поведінки у побуті.

Під час різких змін погодних умов, коли відбуваються значні перепади атмосферного тиску, порушується тяга в димових і вентиляційних каналах,        що може призвести до отруєнь чадним газом. Зокрема, тільки за один день            1 лютого поточного року зафіксовано 2 подібних випадки в Городоцькому            та Самбірському районах, внаслідок яких 3 особи постраждали та 2 особи загинули.

Всього від початку 2017 року зафіксовано 20 нещасних випадків, внаслідок яких від отруєння постраждало 44 особи, з них 18 дітей, та 4 особи загинуло.

Як свідчать аналіз, більшість нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням людей чадним газом, відбувається через порушення абонентами умов безпечної експлуатації газових приладів та пічного опалення, несанкціоноване втручання власників газового обладнання в роботу системи газопостачання та конструкцію газових приладів, несправну систему димовідведення та вентиляції.

Пам'ятайте, що кожна людина повинна відповідально ставитися до безпечного поводження з газом у побуті, адже постраждати може не тільки вона сама, а й близькі та рідні, сусіди. То ж радимо вам - уважно стежте за роботою газового обладнання у себе в оселі та на прилеглій території і при найменших ознаках неполадок звертайтеся до аварійної служби за телефоном “104”.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора