Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НІ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ!

Дата: 07.08.2017 16:25
Кількість переглядів: 581

Фото без описуВ сучасних умовах глобалізації, коли кордони між країнами стають відкритими зростають міграційні процеси. В результаті отримання безвізового режиму, Україна стає активним учасником міграційних процесів, які в свою чергу мають багато позитивних та негативних наслідків.


З метою інформування клієнтів служби зайнятості про всі загрози та небезпеки нелегальної трудової міграції Сколівський районний центр зайнятості долучився до Всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди святкування 30 липня Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.
Відвідувачі центру зайнятості протягом інформаційної кампанії, яка тривала з 24 липня по 6 серпня 2017 року, взяли участь в цілому ряді інформаційно–консультаційних семінарів під назвою «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці» та «Легальна зайнятість».
У багатьох країнах існує попит на дешеву, некваліфіковану робочу силу для роботи у сільському господарстві, харчовій, обробній промисловості, будівництві де потрібні некваліфіковані працівники і працівники з низькою кваліфікацією Часто особи, що виїздять за кордон не усвідомлюють всіх проблем та загроз, що їх там очікують. Учасники інформаційно–консультаційних заходів в Сколівському РЦЗ дізналися про всі ризики нелегальної трудової міграції; ознайомились з українським та міжнародним законодавством щодо міграції; дізнались про регіональні та закордонні відділення Центру допомоги громадянам України за кордоном. Результативність заходів посилив цікавий роздатковий матеріал. Зокрема, в роботі використовувалась Абетка трудового мігранта.
Також, під час інформаційно–консультаційних зустрічей було продемонстровано фільм про «чорний ринок» посередницьких послуг щодо працевлаштування за кордоном, під назвою «Життя на продаж». Фільм, що заснований на реальних подіях, дав можливість всім учасникам наочно побачити, що очікує нелегальних трудових мігрантів за кордоном. На жаль, торгівля людьми та трудове рабство це жахлива реальність нашого сьогодення. Велика кількість людей не усвідомлює всі загрози котрі їх очікують при нелегальному виїзді за кордон.
Сколівський районний центр зайнятості закликає бути відповідальним у процесі виїзду за кордон з метою працевлаштування, щоб не стати жертвою торгівлі людьми!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора