Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 12.12.2018 16:19
Кількість переглядів: 538

Фото без описуСьогодні, 12 грудня,  у  райдержадміністрації відбулася зустріч з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, присвячена Дню ліквідатора. У зустрічі взяли участь заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький, начальник управління соціального захисту  населення Оксана Барабаш, заступник головного лікаря Сколівської ЦРЛ Ярослав Зінкевич та провідний спеціаліст з питань захисту прав населення, яке постраждало від Чорнобильської катастрофи Євгенія  Мельниченко а також учасники ліквідації (категорія 1А, 2А, 3А ) наслідків аварії на ЧАЕС.

Начальник управління соціального захисту населення Сколівської РДА доповіла, що станом  на 01.12.2018р. на обліку в управлінні перебуває постраждалих громадян та осіб, які мають право на пільги згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» 95 осіб, а саме дорослих громадян 72 осіб з них: I категорія - 7 ос., в т.ч. 1А - 7 ос.., II категорія - 29 ос., в т.ч. 2А - 24 ос., 2Б – 5 ос.,  III категорія - 36 ос.,  з них: 3А – 11 ос., 3Б - 25 ос. та  потерпілих дітей до 18 років - 24 ос.

Виплати з державного бюджету проводяться згідно кошторису та плану асигнувань на 2018 рік, а саме грошова компенсація за пільгове забезпечення продуктами харчування громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи I категорії ( сума компенсації на одного чоловіка складає 399,00 грн.) та  ІІ категорії (сума компенсації на одного чоловіка складає 199,50 грн.) а також виплата щорічної допомоги на оздоровлення (ст. 48 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», постанова КМУ від 12.07.2005 № 562 «Про щорічну допомогу на оздоровлення громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»)

З районного бюджету по програмі «Одноразова грошова допомога громадянам Сколівського району, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, УБД в Республіці Афганістан, учасникам бойових дій УПА та їхнім вдовам у 2018 році» затвердженої в сумі 95 000 грн. (для учасників ЧАЕС – 47500 грн.) у квітні 2018 року у зв»язку з відзначенням  31-ї річниці Чорнобильської катастрофи виплачено коштів в сумі 36 507,80 грн,  в т.ч. витрати на поштові операції - 7,80 грн.

Кожному учаснику та потерпілому а також неповнолітнім дітям потерпілим від Чорнобильської катастрофи виплачено по 500 грн (крім осіб, які зареєстровані на  території Славської ОТГ).

Заступник головного лікаря Сколівської ЦРЛ Я.Б.Зінкевич розповів про пільги на медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.  Управлінням соціального захисту населення укладено договір із аптечною установою ТОВ „Декада-2000” (договір №1 від 02 січня 2018 року), яка розташована в м.Сколе в Центральній районній лікарні та на М-н.Незалежності на безоплатне  забезпечення медикаментами хворих громадян, що на відповідних правових підставах отримали посвідчення осіб, які постраждали від Чорнобильської катастрофи.

Присутні ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС мали можливість задати запитання та отримати на них відповіді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора