Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Коли влада і бізнес рухаються в одному напрямку, виграє громада району

Дата: 29.10.2018 16:19
Кількість переглядів: 486

Фото без описуСаме під таким гаслом 26 жовтня пройшов широкомасштабний захід у Сколівській районній філії ЛОЦЗ за участі голови Сколівської райдержадміністрації Богдана Янка, заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького, а також представників громадських організацій та роботодавців. Метою соціального діалогу було створення платформи для комунікації і співпраці між громадськими організаціями, представниками бізнесу та влади. Основним завданням заходу було висвітлення та обговорення різних тем, а саме: комунікація реформ, соціально-відповідальний бізнес, роль бізнесу, влади та громадян у суспільстві, рушійна сила підприємництва, інструменти роботи з малими громадами, мікрокредитування малого бізнесу із районного бюджету, соціально патріотичне виховання молоді та багато інших.

Відкрила захід Іванна Тимоцко, директор Сколівської РФ ЛОЦЗ, яка привітала присутніх та наголосила на тому, що служба зайнятості є тою платформою, де можуть комунікувати різні гілки влади, громадські організації, роботодавці та незайняте населення. Також Іванна Ярославівна розповіла про фінансові інструменти служби зайнятості та запросила до співпраці всіх зацікавлених сторін.

Фото без описуГолова Сколівської РДА Богдан Янко пообіцяв присутнім, що обов’язково будуть виділені кошти із районного бюджету на мікрокредитування малого бізнесу, а також буде прийнято Програму розвитку підприємництва району.

Виступали представники громадських організацій. Так, багато ідей і пропозицій було у  керівника ГО «Імпульс» Мирослави Багрінець. В основному це питання організації професійного навчання дорослого населення та його фінансування та кредитування відповідних програм.

Конструктивно та по діловому виступив В’ячеслав Гуль – керівник нашого ринкоутворюючого підприємства ТзОВ «Італія Джинс Груп», який поскаржився на брак кадрів у районі у зв’язку із масовим виїздом працівників за кордон. Присутні зупинились на цьому питанні та детально обговорили план дій щодо подолання цього явища.

Ще багато питань обговорювались на заході який регламентом був задекларований на 2 години, а затягнувся у двічі довше. Працівники  Сколівської РФ ЛОЦЗ пригостили присутніх кавою, після чого захід знову продовжився, оскільки було ще багато цікавих пропозицій від учасників заходу.

У підсумку обговорення визріла пропозиція зорганізувати у Сколе бізнес-школу    для проходження короткотермінових курсів підприємницьких ініціатив, а також отримання початкових знань із таких професій як швея, продавець, бармен, офіціант та інших. Базою для навчання та практики можуть бути самі підприємства Сколівщини.  

Василь Меленчук,

начальник відділу взаємодії з роботодавцями

 Сколівської РФ ЛОЦЗ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора