Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про документальне підтвердження витрат ФОПа, що перебуває на загальній системі оподаткування

Дата: 20.05.2019 16:13
Кількість переглядів: 470

???°???????????? ???? ?·?°?????????? ?????????°?»?????° ???»???¶?±?° ????????????????Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області інформує, що відповідно до п. 44.1 Податкового кодексу України (далі ПКУ)  для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством та фінансової звітності.

Об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та не грошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця (п. 177.2 ПКУ).

Відповідно до ч.2 ст.9 ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» із змінами та доповненнями  від 16.07.1999 № 996-XIV  первинні та зведені облікові документи можуть бути складені у паперовій або в електронній формі та повинні мати такі обов’язкові реквізити:

  • назву документа (форми);
  • дату складання;
  • назву підприємства, від імені якого складено документ;
  • зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру господарської операції;
  • посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції і правильність її оформлення;
  • особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, що брала участь у здійсненні господарської операції. Первинні документи, складені в електронній формі, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг з використанням електронно-цифрового підпису.

Первинні документи складаються на бланках типових і спеціалізованих форм, затверджених відповідним органом державної влади або із використанням виготовлених самостійно бланків, які повинні містити обов’язкові реквізити чи реквізити типових або спеціалізованих форм.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора