Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова райдержадміністрації прозвітував перед громадськістю Сколівщини

Дата: 15.03.2019 16:05
Кількість переглядів: 440

Фото без описуСьогодні, 15 березня, голова райдержадміністрації  Богдан Янко прозвітував перед Фото без описугромадськістю  Сколівщини  про проведену роботу  у 2018 році та перспективи на 2019 рік. Звіт  відбувся  за участі  першого заступника голови облдержадміністрації Ростислава Замлинського, народного депутата України  Андрія Лопушанського, депутатів Львівської обласної ради Анатолія  Дейнеки та Олега Андрусишина, голови районної ради Миколи Романишина,  керівників  районних   органів виконавчої влади,  підприємств, організацій, посадових осіб органів місцевого  самоврядування району, депутатів районної ради,  представників освіти, культури, охорони здоров’я, громадськості  Сколівщини.

Фото без описуФото без описуВідкрито  захід  спільним виконанням  Державного  гімну України.

На початку звіту  перший заступник  голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський  вручив  диплом лауреату премії Кабінету Міністрів України за  особливі досягнення молоді  Катерині Ільків, за впровадження творчих та новітніх ідей у створенні та веденні бізнесу, створення нових робочих місць, освіту та працевлаштування соціально уразливих категорій населення, у тому числі осіб з особливими потребами, внутрішньо переміщених осіб тощо (розпорядження КМУ від 22 серпня 2019 р.№ 585-р).

Фото без описуЗвітуючи, голова райдержадміністрації  подякував за плідну  співпрацю з обласною державною адміністрацією, обласною та районною радами, народним депутатом, головами місцевих рад, керівниками підприємств, установ  району та іншими людьми, які долучились задля розвитку Сколівщини, всім разом, нам вдалось реалізувати багато добрих планів. У час важких випробувань та збройної боротьби держави з російською агресією, не припинявся її розвиток та зміцнення. Прогресивно змінюється Львівщина і разом з нею Сколівський район на благо українського народу.

 

Відтак окреслив основні показники розвитку промисловості, лісового та сільського господарства,  залучення інвестицій, проаналізував стан дорожнього та капітального будівництва, відновлювальної енергетики, охарактеризував  стан та перспективи туристичної галузі, забезпечення  соціального захисту населення,  в т.ч.  роботу з учасниками АТО, основні досягнення в  галузях освіти,  охорони здоров’я й культури району та заходи щодо їх оптимізації,  формування плану перспективного розвитку територій.

Зокрема,  відзначено: «Сколівський район також був серед переможців обласного конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад, проведеного Асоціацією «Єврорегіон Карпати - Україна». Для реалізації проекту "Відновлення окремих елементів ландшафтного парку палацу Гределів у м.Сколе започатковано проведення міжнародного фестивалю «Мисливська ватра» було отримано з міжнародного фонду технічної допомоги 230 тис. грн. Для нас цей проект був важливим у плані продовження заходів з привернення уваги до потреби реставрації палацу Гределів та ландшафтного парку. Основні кошти було затрачено на благоустрій парку. І хоча проектом передбачалося спів фінансування у розмірі 70 тисяч, по факту нами разом з партнерами проведено робіт на суму майже 500 тисяч. У тому числі освітлення та впорядкування парку, укладення бруківки на центральному вході, ремонт шкільної їдальні та інше.

Фото без описуЗа кошти субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у 2018 році реалізовувались 33 проекти, виконано роботи на 28, що становить 85%. Інші 5 об’єктів є перехідними на 2019 рік. Загальна сума субвенції складає – 11,1 млн.грн, використано – 10,4 млн.грн.

Уже протягом трьох років Сколівщина є активним учасником обласного конкурсу мікропроектів. За ці роки в районі реалізовано 76 мікропроектів на загальну суму 17 млн. 46 тис. грн. Завдяки цьому, проведено капітальні ремонти, закуплено обладнання для закладів освіти, культури, охорони здоров’я.  Найактивнішою була галузь освіти, як результат реалізовано 28 мікропроектів, у галузі культури  -  7 проектів, в галузі медицини  - 6 проектів, проведено реконструкцію та капітальний ремонт вуличного освітлення в 4 населених пунктах, це - смт.Верхнє Синьовидне, с.Нижнє Синьовидне, с.Козьова,  с.Рожанка. Завдяки реалізації мікропроектів в категорії «Інші пріоритети» вдалось реалізувати 9 проектів».

«Звичайно, що крім будівництва, капітального ремонту нам потрібно звернути особливу увагу на залучення інвестицій, підвищення соціального добробуту населення району, щоб заробітчани повернулись із-за кордону і будували сильну та процвітаючу Україну і ми могли пишатись своєю державою. В єдності та взаєморозумінні наша сила!» - підсумував  очільник району.Фото без опису

Підсумовуючи звіт, перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський  відзначив спільну роботу  обласної та районної влади, депутатського корпусу, громадського активу  задля розвитку Сколівщини.

Завершено зустріч трансляцією  відеоролику Маршу  українських націоналістів «Зродились ми великої години».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора