Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Львові урочисто підняли Олімпійський прапор з нагоди Європейського олімпійського фестивалю

Дата: 06.02.2017 16:05
Кількість переглядів: 235

Сьогодні, 6 лютого, у Львівському училищі фізичної культури урочисто підняли Державний прапор України та прапор Національного Олімпійського комітету (НОК) України. Подію приурочили XІІІ Європейському юнацькому олімпійському зимовому фестивалю, який вже невдовзі розпочнеться у Туреччині. Честь українського спорту на Фестивалі захищатимуть і двоє представників Львівщини – гірськолижники Анастасія Шепіленко (2000 р. н.) та Роман Ковалевський (1999 р. н.).

Під час святкової лінійки право підняти стяги нашої держави та НОКу довірили вихованці Львівського училища фізичної культури десятикласниці Анастасії Шепіленко. Учасники свята бажали юним членам національної збірної успішних стартів та гідно нести честь українського спорту, адже за них уболіватиме уся країна.

Серед присутніх на урочистостях – начальник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Юрій Майборода, голова обласного відділення НОК України Юрій Турянський, голова постійної профільної комісії облради Михайло Гичка, директор училища фізкультури Степан Родак, учасниці першого такого фестивалю, випускниці училища, львівські олімпійці Христина Подгрушна-Опьола та Юлія Харковська-Шепіленко.

Нагадаємо, що XІІІ Європейський юнацький олімпійський зимовий фестиваль відбудеться 11-18 лютого у турецькому місті Ерзурум. За нагороди змагатимуться 832 спортсмени з 40 країн Європи. Вік учасників – 13-17 років.

Українська збірна в Ерзурумі налічуватиме 25 спортсменів. Українці виступатимуть у 7 видах програми: біатлоні, гірськолижному спорті, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліну, сноубордингу, шорт-треку та у фігурному катанні.

Попри "юнацький" статус Європейські Олімпійські фестивалі проходять за ритуалами та атрибутами "дорослих" Олімпіад. Церемонія відкриття, на якій, як правило присутній Президент МОК, передбачає парад учасників. Під час виконання Олімпійського гімну на стадіон вносять Олімпійський прапор та запалюють олімпійський вогонь. Також  піднімають національні прапори і виконується гімн держави на честь переможця. Для юних спортсменів передбачено і допінг-контроль.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора