Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«У прихистку Божої Ласки: Мати і Син»: у Львівському музеї історії релігії представили театралізоване дійство

Дата: 25.05.2017 16:02
Кількість переглядів: 178

Фото без описуДо 150-річчя від дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького Львівський музей історії релігії презентував театралізоване дійство «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син». Його автор – поетеса, драматург, сценарист, етнограф, завідувач відділу етноміфології Інституту релігієзнавства Ірина Вовк.

Це художні читання за листами і спогадами графині Софії з Фредрів Шептицької та її сина Андрея. Протягом двох років дійство побачили на Тернопільщині, Івано-Франківщині та Львівщині. Його показували у церквах, монастирях, бібліотеках, серед шкільної і студентської молоді, літературознавців і мистецтвознавців.

Крім того, з нагоди 180-річчя від дня народження Софії з Фредрів Шептицьких у церкві Святого Андрія, що у Львові (колишній костел бернардинів), 28 травня вшановуватимуть її пам’ять. Саме у цих стінах 1849 року маленька Софія приступила до першого причастя. А 1876 року прийняв Христа Роман (Андрей) Шептицький. О 19:00 год., після служби Божої, у виконанні Ірини Вовк та Романа Гринька за участі церковного хору «Осанна» прозвучить інсценівка «У прихистку Божої Ласки: Мати і Син».

Варто зазначити, що театралізоване дійство відбудеться також у Добромилі, Судовій Вишні, Жовкві та інших містах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора