Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СЕЛО, ЯКЕ ЖИВЕ МАЙБУТНІМ

Дата: 31.08.2020 11:13
Кількість переглядів: 409

Завершальним просвітницьким заходом в рамках партнерського проєкту ГО «Імпульс» і Сколівської РЦБС Сколівська ЦБС стала інформаційна зустріч-діалог «Все про децентралізацію: читай, слухай, дізнавайся, включайся!», яка відбулась 25 серпня в бібліотеці-філії с.Труханів.  Своїм баченням, проблемами та пропозиціями щодо створення об'єднаної Сколівської громади поділилась сільський голова Надія Булак. «Ми йдемо в ОТГ не заради формального об'єднання, а заради майбутнього нашої громади», - саме таку думку намагалась донести голова своїм односельчанам. «Труханів - це в першу чергу наші люди. Відкриті. Талановиті. Щирі. Справжні. Чудові. Я горджусь нашим селом, робила і все робитиму для того, щоб воно розвивалось і процвітало…».


На всі хвилюючі питання присутні на зустрічі також отримали вичерпні відповіді. Розмовляли про те, які проблеми в селі треба вирішити, щоб розвивалось підприємництво, зелений туризм, не виїжджала молодь. Говорили і про подальший розвиток села, де проблема номер один – дорога.
Ознайомившись з інформаційними матеріалами про децентралізацію на оформленому стенді, учасники заходу спробували спрогнозувати і трохи пофантазувати, яке воно буде життя-буття труханівців в новій об’єднаній громаді. Безліч ідей і бажань, і не менше - шляхів для їх втілення.
 Наостанок – пісня про рідне село і віра в те, що все можливо, бо все залежить тільки від нас самих!
Зауважимо, що в Труханів варто приїжджати: не тільки, щоб помилуватися прекрасними краєвидами чи скуштувати смачних сирів.
 Тут чи не кожна хата – то таланти: творчість, ремесла, спів, поезія.
Тут ревно бережуть свою історію, яку передають із покоління в покоління.
Тут охоче здобувають нові знання і навики як молодь, так і дорослі.
Тут вражає щирість, мудрість і гостинність людей, а спілкування з ними надає сил та натхнення!
Дякуємо труханівцям, тішимся їхніми талантами та щирими намірами створити сучасне європейське село.
 Дякуємо сільському голові Надії Булак за постійну підтримку наших просвітницьких ініціатив. Пишаємося нашою багаторічною співпрацею!
 Дякуємо Ганні Мурдзі, завідувачці бібліотеки-філії, яка запросила учасників і подбала про все необхідне, щоб захід пройшов в невимушеній, теплій атмосфері.
Дякуємо всім учасникам заходу, бо ми вкотре побачили справжню любов до свого села і дізналися про плани на майбутнє.
До нових зустрічей!

Захід відбувся в рамках реалізації проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREXв Україні) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС #AUC


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора