Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ зустріч-діалог в с.Коростів

Дата: 14.08.2020 16:17
Кількість переглядів: 421

Фото без описуВ Україні активно йде процес реформування місцевого Фото без описусамоврядування. Особливо актуальними є просвітницькі заходи, направлені на роз’яснювальну роботу щодо реформи децентралізації.
Ми, ГО Імпульс, раді, що після тривалої перерви, спільно з Сколівською РЦБС Сколівська ЦБС можемо продовжити роботу по інформуванню жителів майбутньої Сколівської ОТГ про реформу децентралізації.
 
 
 
?? 12 серпня 2020 року в бібліотеці-філії села Коростів відбувся інформаційний захід в форматі зустрічі-діалогу «Все про децентралізацію: читай, слухай, дізнавайся, включайся!». Участь в заході прийняли активні мешканки села, сільський голова Мирослава Свистун, працівники сільради, ФАПу, бібліотеки.
? Директорка Сколівської РЦБС Галина Дольна Galina Dolna поділилася планами на майбутнє щодо розвитку РЦБС в умовах адміністративної реформи: як планується змінювати простір бібліотек, які послуги та заходи будуть надаватись бібліотеками-філіями після створення ОТГ.
І все це для того, щоб перетворити бібліотеку в сучасний інформаційно-культурний та комунікаційний центр з сучасним обладнанням і затишною обстановкою.
«Об’єднання сіл і створення ОТГ стало імпульсом для працівників нашої РЦБС. З приємністю хочу відзначити, що бібліотеки-філії впевнено переходять в клас партнера громадських організацій для організації і проведення комунікативних процесів в громадах Сколівщини. Сьогоднішня зустріч – черговий доказ цьому. Ми підтримували і будемо надалі підтримувати цікаві ініціативи. Очікуємо, що на базі бібліотек місцеві активісти будуть організовувати зустрічі і розмірковувати над шляхами розвитку громади, іншими важливими для людей питаннями. В ході таких зустрічей можуть народжуватись різні ідеї, які покращать життя людей на сільських територіях…».
? Своїм баченням про майбутню Сколівську ОТГ на фоні децентралізаційних ініціатив поділилась сільський голова Мирослава Свистун. Вдале географічне розташування, гарний потенціал для розвитку туристичної інфраструктури, кількість населення і працьовиті люди дає жителям села певну надію на якісну і безболісну децентралізацію. «У нас є бачення, є надія і є почуття відповідальності. Працюємо разом над інфраструктурними проектами, підтримуємо громадські ініціативи, вивчаємо потенціал нашого села і віримо, що децентралізація дасть друге життя коростівчанам…».
Під час спілкування з головою питань піднімалось чимало, починаючи від доріг, і закінчуючи майбутніми місцевими виборами. Обговорили проблеми і інтереси не тільки молоді, але й людей старшого покоління, оцінили ступінь їх готовності брати участь в житті села. На думку учасників, зустріч пройшла дійсно «на рівних». Учасниці зустрічі оцінили відкритість і бажання голови йти на діалог, шукати рішення в будь-яких ситуаціях, і відчули свою значимість, своє право бути почутим.
? Насамкінець всі учасники заходу у супроводі завідувачки бібліотеки-філії с.Коростів Любові Любас Любов Любас ознайомились з тематичними стендами в бібліотеці, в т.ч. з новим, присвяченим реформі децентралізації. Організатори заходу подбали і про достатню кількість роздаткових інформаційних матеріалів, які учасники заходу могли брати з собою.
Висловлюємо подяку керівництву Відділ культури Сколівської райдержадміністрації (в.о. керівника Оксана Колодяжна) за довіру і сприяння в підготовці до проведення заходу.
Захід відбувся в рамках реалізації проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREXв Україні) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора