Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Де треба носити маски

Дата: 03.08.2020 16:45
Кількість переглядів: 515

Кабмін постановив, що захисні маски треба носити в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті. Попередні карантинні обмеження зобов’язували носити маски в громадських місцях. Де тепер треба перебувати в масці, а де можна без неї? Уряд заборонив на період дії карантину перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у т. ч. виготовлених самостійно. Заборону передбачає пункт 3 «карантинної» постанови КМУ «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» від 20.05.2020 № 392 (далі — Постанова № 392).

Що таке «громадські будинки і споруди»? Це визначають ДБН В.2.2-9:2018 «Громадські будинки та споруди. Основні положення»:

Громадські будинки та споруди — загальна назва будинків і приміщень, призначених для розміщення закладів, підприємств, організацій, які надають послуги фізичним особам (населенню) або юридичним особам (громаді та державі). На це вказує пункт 3.6 розділу 3 ДБН В.2.2-9:2018.

Попередня «карантинна» постанова КМУ від 11.03.2020 № 211 зобов’язувала носити маски в громадських місцях — не лише в громадських будинках/спорудах, а й на дитячих майданчиках, у під’їздах житлових будинків, на вулицях і в парках.

Нині маєте перебувати в масці у громадському транспорті та приміщенні будь-якого підприємства, установи, організації, закладу — банку, медичного закладу, магазину, офісу. Носити маску, коли йдете вулицею чи гуляєте в парку, — не потрібно.

Нагадаємо, що перебувати у масці в офісі — це також настанова від Головного санітарного лікаря України. Підстава — Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при здійсненні дозволених видів діяльності, які передбачають приймання відвідувачів у офісних приміщеннях, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджені постановою Головного санітарного лікаря України від 09.05.2020 № 16.

 

 Підготував страховий експерт

з охорони праці сектору страхових

випадків Стрийського відділення

УВД  ФССУ у Львівській області

Височанський М.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора