Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кам’янка-Бузькій районній лікарні передали апарати ШВЛ

Дата: 14.07.2020 14:49
Кількість переглядів: 208

Сьогодні, 14 липня, Кам'янка-Бузькій районній лікарні передали апарати штучної вентиляції легень. Обладнання придбали за кошти Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК. «Сьогодні боротьба з коронавірусною інфекцією вимагає об'єднання всіх зусиль. У квітні ми передали на потреби області майже 35 тис. експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків, в червні область отримала перші 7 апаратів ШВЛ. А сьогодні ми передаємо нову партію обладнання, яке рятує життя – 3 сучасних апаратів ШВЛ.  Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Найголовніше – вони прості у використанні і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому закуплені апарати ШВЛ можуть бути використані відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз», - розповів директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук.

200 апаратів ШВЛ вже закупили і доставляють в Україну. Це найбільша партія такого висококласного обладнання, що надійшла для українських лікарень.

«Ми послабили учора карантин в області, але ще зарано говорити про те, що Covid-19 відступив. Місцеві та обласний бюджети скерувало на боротьбу із хворобою понад 450 млн грн. Приємно, що наші надійні партнери не на словах, а на реальних вчинка показують як боротися із коронавірусом. Наші колеги демонструють системну роботу, ми отримали чимало апаратів на наші обласні установи. Подальша увага буде сконцентрована на кущових лікарнях, аби підсилити їхню базу», - наголосив під час передачі апаратів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Зазначимо, перший транш допомоги був спрямований до державних лікарень ще наприкінці березня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора