Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щиро вітаємо з перемогою!

Дата: 25.05.2020 12:38
Кількість переглядів: 207

Фото без описуВідповідно до наказу Науково-дослідного інституту українознавства від 19.03.2020 року №7 «Про визначення переможців ІІ етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів» Валентина Андрущакевич, учениця 10 класу Тухольківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ», стала призером ХІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів (ІІІ місце). Слід зазначити, що відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року про запровадження карантину по всій території України, обмеження навчального процесу та заборону масових заходів оргкомітет ХІІІ Міжнародного конкурсу з українознавства ухвалив рішення про дистанційну форму проведення ІІ (очного) етапу, який мав відбутися в м. Києві протягом 26–28 березня 2020 року. 19 березня 2020 року журі Конкурсу визначило призерів ІІ етапу. 

     У цьому році Валентина Андрущакевич під керівництвом учительки-наставниці Андрущакевич Наталії Ігорівни підготувала цікаву дослідницьку роботу «Народна медицина бойків Сколівщини: традиції та сучасність». Учениця зазначила: «Карпатські вірування та знання здавна привертали увагу дослідників, які описують лікувальні властивості трав, обряди та магічні дії людей, котрі вміють зцілювати. Саме ці люди зберігають багатовіковий досвід народу. Сьогодні тема медицини привертає до себе значну увагу, оскільки здоров’я є невід’ємною складовою життя людини».  Актуальність дослідження зумовлена тим, що в суспільстві сформувався інтерес до  народної  медицини, яка виступає важливим аспектом нетрадиційної медицини, про яку не всі знають і не завжди вміють застосувати. 

У 2018 році Валентина вже брала участь у Міжнародному конкурсі з українознавства. ЇЇ дослідницьку роботу «Еволюція бойківського весілля на прикладі матеріалу села Тухолька, що на Львівщині» було відзначено в номінації «Дослідження сучасних форм осмислення традиційної спадщини українців». Окрім цього, Валентина Андрущакевич посіла ІІІ місце у виконанні тестових завдань з українознавства у рамках ХІ Міжнародного конкурсу з українознавства.

Вітаємо Валентину Андрущакевич із черговим вагомим досягненням і бажаємо їй нових звершень, творчих злетів і здобутків. Пишаємося талановитою ученицею, яка прославляє свій рідний край. Дякуємо науковому керівнику за підтримку українознавчого проєкту та плекання національно свідомого молодого покоління.

Диплом Андрущакевич Валентини Іванівни за ІІІ місце у ХІІІ Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх начальних закладів

Подяка Андрущакевич Наталії Ігорівні, вчителю історії, заступнику директора з виховної роботи, керівнику гуртка Тухольківського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора