Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Єдиною підставою збереження карантинних заходів є перевищений показник інцидентності у Львові»,- Тарас Грень

Дата: 01.06.2020 20:33
Кількість переглядів: 173

Фото без описуКарантин на Львівщині продовжили до 5 червня. Таке рішення прийняли сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Як розповів під час брифінгу за підсумками комісії заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, на сьогодні найголовнішим показником, який не дозволяє послабити карантин, є інцидентність, тобто загальна кількість нових випадків COVID -19 за останні 7 днів на 100 тис населення. І цей високий показник формується саме по Львову.

«Станом на сьогодні інцидентність, як найголовніший показник, який допускає послаблення карантинних заходів, складає по області 13,5 одиниць. Окремо по Львову він становить 27,3. Якщо говоримо про область без Львова - лише 7. Відтак, джерелом формування інцидентності показника є Львів. Постанова Кабміну № 392 від 20 травня не передбачає розділення Львова і Львівської області. Відтак, до тих пір, доки у Львові показник інцидентності буде 27,3, в обласної комісії ТЕБ і НС немає правових підстав формувати пом’якшення карантинних заходів»,- зазначив Тарас Грень.

Так, за підсумками засідання, обласна комісія ТЕБ і НС, зважаючи на показники міста Львова, зобов’язала міську комісію ТЕБ і НС невідкладно розглянути питання дотримання карантину та вжити вичерпних заходів для його забезпечення.

«Як тільки показник зменшиться, будуть правові підстави говорити про пом’якшення карантинних заходів у Львівській області»,- наголосив Тарас Грень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора