Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дорогі краяни! Медичні працівники Сколівщини звертаються до Вас з проханням прийти до своїх сімейних лікарів всім особам, які знають, що контактували з хворими на COVID-19

Дата: 28.05.2020 15:20
Кількість переглядів: 339

Фото без описуСколівська ЦРЛ  наголошує про РІЗКЕ ПОГІРШЕННЯ ЕПІД. СИТУАЦІЇ З КОРОНАВІРУСНОЇ ІНФЕКЦІЇ. В районі лабораторно підтверджено 5 хворих, де виставлено діагноз коронавірусна інфекція, з них один випадок закінчився летально. Одна хвора знаходиться на амбулаторному лікуванні, четверо знаходилося на стаціонарному лікуванні в обласних клінічних лікарнях, троє з них видужало, один випадок – закінчився смертельно. З підозрою на COVID-19 госпіталізована одна особа, двоє осіб очікують результатів ПЛР, хворі, які з соматичними захворюваннями госпіталізовані в КНП «Сколівська ЦРЛ» СРР ЛО.

У зв’язку з тим, що хворі скривали правдивість контакту з хворими на коронавірусну інфекцію і були госпіталізовані у відділення КНП «Сколівська ЦРЛ» СРР ЛО, а на даний час у цих хворих підтверджена коронавірусна інфекція при переводі в обласні клінічні установи. У зв’язку з чим ізольовано в домашніх умовах 8 медичних працівників, в т.ч. двоє лікарів, які обслуговували хворих на коронавірусну інфекцію до встановлення їхнього діагнозу. Дані медичні працівники відсторонені від виконання обов’язків, знаходяться під наглядом своїх сімейних лікарів. Всім медичним працівникам проведено дослідження ПЛР, які очікують на результат. Дані медичні працівники знаходяться у загрозливому стані щодо розвитку коронавірусної інфекції у них, не допускаються до роботи у медичні установи з метою недопущення інфікування пацієнтів.
Захворювання серед жителів району зареєстровані у с.Підгородці, м.Сколе, с.Росохач. Несприятлива епід. ситуація у всіх трьох населених пунктах, так як відсутня інформація про точну кількість контактних осіб з захворівшими. Люди не розуміють про важливість своєчасного спеціального обстеження з метою виявлення збудника хвороби на початкових стадіях, тому що на позитивний результат лікування і захист близьких контактів можна розраховувати тільки у перші дні виділення вірусу.
Тому дорогі краяни, медичні працівники звертаються до Вас з проханням прийти до своїх сімейних лікарів всім особам, які знають що контактували з хворими на COVID-19 самостійно, для організації спостереження і обстеження методом ПЛР. Всі контактні особи обстежуються безоплатно. Разом з тим просимо в даний час утриматися від відвідування поліклініки, стаціонарного планового лікування з метою профілактики інфікування в умовах медичних установ. Усі питання з порушенням стану здоров’я просимо вирішувати по телефону з сімейними лікарями, з вузькими спеціалістами і тільки після телефонної розмови лікар вирішить подальші дії, які не зашкодять вашому здоров’ю. Згідно розпорядження МОЗ України дозвіл на госпіталізацію хворих для планового лікування буде проводитися тільки при наявності результатів попереднього проведення обстеження методом ПЛР, без результатів даного аналізу планова госпіталізація не буде проводитися ні в одну медичну установу України. При госпіталізації в ургентному порядку будьте правдиві при подачі інформації про можливі контакти з хворими.
Збільшується кількість контактних осіб, які заінфіковані за межами району в медичних установах обласного значення, тому всі хто прибуває після лікування в клініках обласного значення просимо звертатися до своїх сімейних лікарів, інформуючи про лікування в установах за межами району. При появі симптомів порушення здоров’я (поява слабкості, герметичні висипки, незначне підвищення температури тіла, болі в кишківнику) негайно звертатися до сімейного лікаря. Просимо захворювання вважати небезпечним для життя і тому своєчасне звертання є основним для збереження життя і здоров’я.
Коронавірусна інфекція є пандемічною хворобою, яка забирає життя сотні тисяч людей. З цією хворобою не навчився справлятися світ, є розроблені окремі процедури, які знижують ризик і тому просимо не встидатися, а якомога швидше проявляти ініціативу щодо інформації сімейного лікаря або іншого медичного працівника про свій контакт з хворим на коронавірусну інфекцію або появу симптомів порушення здоров’я причину яких ви не можете пояснити.
Епідемічна ситуація в районі, яка склалася є інформативною для кожного з нас для підвищення уваги до вимог умов карантину:
- не відвідувати громадські місця без особливої потреби;
- не збиратися групами;
- не відвідувати дні народження, не організовувати ні в якому разі поминки;
- якомога менше користуватися громадським транспортом;
- тримати в чистоті, з щоденним миття підлоги приміщення в якому проживаєте, щоденно використовувати дезінфікуючі засоби, при відсутності білизну;
- при розмові з товаришами витримувати дистанцію до 2-ох метрів,
ПРОСИМО ПРИЙНЯТИ ЦЕ ДО ОСОБЛИВОЇ УВАГИ.
В раціоні харчування використовувати багато води, фруктів і овочів.
Маски використовувати при виході в магазин, церкву, різні громадські установи. Маски змінювати кожні 2 години, прати, прасувати, ніколи не використовувати маску повторно після того, коли ви зняли маску з обличчя.
Багаторазово нагадуємо, що епідситуація в області є складною, в районі ускладнюється щоденно і тому просимо бути уважному до себе, до свого здоров’я, до здоров’я осіб з якими контактуєте. Продумайте всі свої дії і будьте здорові. Бережіть своє здоров’я, здоров’я своїх рідних і близьких, а також медичних працівників. Будьте відвертими і правдивими при звертанні за медичною допомогою, не скривайте симптомів захворювання, а також все можливих контактів з хворими людьми та місцями, де перебували протягом останніх трьох тижнів.
Будьмо здорові. Надіємось на розуміння.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора