Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рекомендації батькам щодо організації дозвілля дитини в умовах карантину

Дата: 27.05.2020 15:00
Кількість переглядів: 700

Провести час із задоволенням та користю в часі карантину є безліч можливостей. Це не означає, що його потрібно проводити з гаджетами та перед телевізором. Є багато занять, які будуть корисними та цікавими вашій дитині. Звичайно зрозуміло, що відволікти дитину від телефону не легка справа, але реальна. Варто дати волю фантазії, і у вас з’явиться багато ідей як організувати дозвілля та запропонувати дитині провести час разом.        Пропоную вам такі рекомендації щодо організації дозвілля:

  1. Як ми знаємо під час карантину існують правила дотримання особистої гігієни. Тому можна використати його як розвагу. Як саме запитаєте ви? Наприклад під час миття рук розкажіть дитині про віруси і наскільки правильним є гігієна рук та обличчя для її здоров’я. Для менших дітей  - мити руки і уявляти як змиваються мікроби, дати можливість дитині проявити фантазію. Можна запропонувати дитині різні експерименти про те як розповсюджуються мікроби, наскільки добре вимиваються руки на прикладі гумових рукавиць з фарбами та інші. В інтернет просторі ви знайдете багато ідей експериментів. Це дасть їй почуття особистої відповідальності.
  2. Дотримуйтесь графіка, як і до карантину. Займайтеся звичними справами протягом дня (навчання, відпочинок).
  3. Підтримуйте зв’язок дитини з друзями та родичами. Можливо на час карантину з частиною друзів дитина не може підтримувати живе спілкування. Для дитини є важливим процес спілкування, тому допоможіть їй підтримувати контакти з друзями у онлайн спосіб, це  знизить рівень її стресу та принесе позитивні емоції.
  4. Залучайте дитину до хатніх справ. Дуже багато дітей люблять допомагати батькам у хатніх справах, а особливо дівчатка. Це допоможе дитині здобути організованість та відповідальність за доручену роботу. Наприклад застелити ліжко, прибрати зі столу.
  5. Робіть з дитиною аплікації. Це чудовий спосіб розвинути творчі здібності дитини.
  6. Грайте з дітьми їхніми улюбленими іграми.  Це не означає, що ви повинні залишити хатні справи, виділіть для дитини час та пограйте з нею.

          Організувати дозвілля з дитиною є безліч способів, і хоч інколи на це бракує сил, спробуйте віднайти і для себе в цьому батьківський ресурс. Це принесе позитивні емоції вам і вашій дитині, та зміцнить ваші стосунки.

 

 

 

                                Практичний психолог, працівник Сколівського територіального  центру соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Ананьєва Ірина Тарасівна, яка діє в рамках проекту Міжнародною організацією з міграції (IOM Ukraine) проекту «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхній сімей, що фінансується Європейським Союзом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора