Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Карантин та освіта: можливості для держслужбовців, учителів і батьків підвищити цифрову грамотність

Дата: 05.05.2020 16:39
Кількість переглядів: 206

Службовці, вчителі, батьки можуть підвищити цифрову грамотність за допомогою онлайн-платформи “Дія. Цифрова освіта”. Її запустило Міністерство цифрової трансформації. Платформа також підійде для новачків у цифрових технологіях. Наразі на сайті доступні 11 навчальних курсів у форматі освітніх серіалів.

Державні службовці можуть пройти навчальний курс “Цифрова грамотність 1.0. на базі інструментів Google”. Курс передбачає складання тестів після кожного освітнього серіалу, присвяченого окремій темі. Якщо успішно скласти всі тести, можна отримати сертифікат про проходження курсу з цифрової грамотності.

Два навчальні курси опубліковані для вчителів – про онлайн-сервіси, які можуть бути корисними під час карантину, та про цифрові навички, які допоможуть зробити уроки захопливішими й ефективнішими.

Освітні серіали для батьків – “Безпека дітей в інтернеті” та курс із мобільної грамотності “Смартфон для батьків”.

Кілька навчальних курсів розроблені спеціально для новачків у цифрових технологіях. За допомогою одного з них можна дізнатися, як сплачувати комунальні послуги онлайн, і таким чином зменшити потребу виходити з дому під час епідемії коронавірусу. Інший навчальний курс розповість, як шукати роботу онлайн та правильно скласти резюме. Три сезони освітніх серіалів присвячені базовим навичкам користування смартфоном, комп’ютером і планшетом.

Карантин може бути вдалим часом, щоб навчитися нового. Надалі на платформі “Дія. Цифрова освіта” запускатимуться нові освітні серіали.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора