Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

План заходів в Сколівській РФ ЛОЦЗ під час дії карантину:

Дата: 22.04.2020 22:58
Кількість переглядів: 944

Світлина від Сколівська районна філія Львівського ОЦЗ.Щодо реєстрації безробітних інформування громадян здійснюється шляхом:  розміщеної інформації у ФБ https://www.facebook.com/SkoleRFLOCZ/ на сторінці Сколівська районна філія Львівського обласного центру зайнятості;  телефонних консультацій;  індивідуальних консультацій з витриманою дистанцією.

 Полегшено процедуру подання документів до центрів зайнятості https://www.dcz.gov.ua/stori…/elektronne-podannya-dokumentiv.

На період дії карантину, потрібно заповнити або написати ??власноруч лише дві заяви – про???? надання статусу безробітного та ????призначення допомоги по безробіттю. Бланки на офіційному сайті Державної служби зайнятості.

В центрі зайнятості розміщені скриньки для власноручної подачі документів.
Соціальний захист найуразливіших категорій безробітних посилено https://www.dcz.gov.ua/…/na-chas-karantynu-minimalna-dopomo…. Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищено з 650 грн до 1000 грн. Таке збільшення передбачено Постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 08.04.2020 № 217, яка набула чинності 18 квітня 2020 року.
Постанова застосовується з початку оголошення карантину, тобто з 12 березня, та діятиме протягом 30 календарних днів після закінчення карантину.

 Для роботодавців:

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/540-20 від 30.03.2020 р. № 540-IX Закон України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI (далі — Закон про зайнятість) було доповнено новою ст. 47-1 «Допомога по частковому безробіттю на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України», а ст. 47 «Допомога по частковому безробіттю» викладено в новій редакції.

Можливість користуватися електронними сервісами https://www.dcz.gov.ua/cabinet з наданням всього спектру послуг в режимі онлайн.

Для населення.
Профорієнтація ( https://skills.dcz.gov.ua/):

З 10.04.2020 року фахівцям відділу активної підтримки надані нові можливості надання якісних профорієнтаційних послуг в умовах карантину, а саме:
 профінформаційний прийом онлайн;
 профконсультаційний прийом онлайн.
Відповідно до яких довідних «Результати надання послуг» та «Прийняті рекомендації» в http://xn--80a8a1ci.net/ доповнено можливими результатами надання онлайн послуг:
 «Скористатись додатково інформацією на офіційному веб-сайті ДСЗ»;
 «Скористатися додатково інформацією на платформах ДСЗ з профорієнтації»;
 «Скористатись додатково інформацією на Освітньому порталі ДСЗ».
В ЛОЦЗ готуються додаткові роз’яснення стосовно можливої організації та проведення групових профорієнтаційних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора