Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Швидка координація, дотримання карантину - допоможе врятувати життя наших громадян, - із селектору

Дата: 09.04.2020 19:47
Кількість переглядів: 152

Фото без описуСьогодні відбулась селекторна нарада під керівництвом Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за участі Міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, першого заступника Глави Адміністрації Президента України Сергія Трофімова, міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, міністра соціальної політики України Маринини Лазебної та ін.

Участь від Львівщини онлайн взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова міста Львова Андрій Садовий.

Серед питань, розглянутих у межах наради, - стан впровадження заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу на території країни. Під час селектору Денис Шмигаль наголосив на тому, що питання фінансування стоїть на першому місті. За його словами, об’єкти критичної інфраструктури - це всі ті підприємства, які залишилися та зараз працюють. Вони є дуже важливими, без них країна зупиниться.

Окрім того, він поінформував, що Проект змін до бюджету 2020, погоджений з усіма комітетами і найближчим часом буде прийнятий. Серед пріоритетів для Уряду - зберегти інтереси місцевого самоврядування, зберегти кошти, які передбачені на капітальне будівництво. Він наголосив, що проект «Велике будівництво» повинен тривати за будь-яких умов.

Також Прем’єр наголосив на тому, що карантин в країні визначений до 24 квітня. Інформація про те, що карантин планують завершити 14 квітня – фейк.

За його словами, для того, щоб зменшити кількість хворих, мусимо тримати ситуацію на постійному контролі. Паралельно мають розробити нові соціальні стандарти для життя міст, сіл, містечок. Серед них: чистота, «масковий» режим, кількість людей у транспорті та приміщеннях, розмітки соціального дистанціювання.

Зазначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) звернулась із закликом не знижувати рівень заходів щодо протидії коронавірусу, але й збільшити і посилити обмеження для деяких країн.

Швидка координація, дотримання карантину, на думку Дениса Шмигаля, - це те, що допоможе врятувати життя і зберегти здоров’я наших громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора