Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громада села Корчин – за ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ!

Дата: 13.03.2020 09:08
Кількість переглядів: 472

Світлина від Мирослави Багрінець.Питання реформи децентралізації цікавлять, без сумніву, Світлина від Мирослави Багрінець.багатьох жителів Сколівщини. Мешканці корчинської громади також не залишаються осторонь цього процесу і включаються активно в його обговорення.
Саме тому, 11 березня, до бібліотеки села Корчин завітали представники громадськості на захід у форматі діалог-зустрічі «Все про децентралізацію: читай, слухай, дізнавайся, включайся!».
В роботі заходу взяли участь голова сільської ради п.Михайло Сородник, директор Сколівської РЦБС Сколівська ЦБС Галина Дольна Galina Dolna, сільські депутати, працівники сільської ради, школи, дитячої установи, зацікавлені жителі села.

Захід був дуже позитивним діалогом,на якому присутні розмірковували над шляхами розвитку громади, іншими важливими для людей питаннями:
- зміна системи місцевої влади після об´єднання, розподіл повноважень;
- можливості села для інвестицій і створення робочих місць в контексті розвитку зеленого туризму;
- освіта, медицина і культура в умовах децентралізації;
- підвищення громадської активності молоді;
- залучення жінок у громадсько-політичне життя громади;

Присутні на заході цікавилися позицією сільського голови з різних питань життя села, задавали багато практичних питань.
На ролі сільських бібліотек в організації подібних інформаційних заходів в своєму виступі зупинилась директор Сколівської РЦБС Галина Дольна. «Ми раді, що наші бібліотеки у партнерстві з ГО «Імпульс» задіяні у такому важливому інформаційному проєкті про реформу децентралізації. Це свідчення того, що бібліотеки району готові йти в ногу з часом: впевнено переходять в клас партнера для організації та проведення комунікативних процесів і стають центрами місцевої активності сільських громад. Дуже надіюсь і вірю, що цей статус буде набирати обертів, і роль наших бібліотек після об´єднання громад тільки зросте…».

Резюмуючи зустріч, сільський голова Михайло Сородник сказав: «Бачу і відчуваю, що у нас відбуваються позитивні зміни, тут я маю на увазі насамперед жителів села. Все більше і більше людей цікавляться життям в громаді, переймаються її проблемами, готові долучатись до їх вирішення. Я думаю, що децентралізація дає нам шанс «народити» і підготувати лідерів, які гідно представлятимуть наше село в майбутній Сколівській ОТГ….»

На завершення зустрічі учасники перевіряли свої знання з питань децентралізації, заповнюючи тематичний кросворд, знайомились з новими інформаційними матеріалами по темі, ділились своїми враженнями і думками в неформальній обстановці.
Команда проєкту ГО Імпульс і Сколівська РЦБС вдячні бібліотекарці с.Корчин Галина Комарницька Коваль, яка створила всі умови, щоб захід пройшов в приємній і дружній атмосфері.

Інформаційний захід відбувся в рамках проєкту , який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора