Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРО КАДРИ НА СКОЛІВЩИНІ. НА ЩО ОРІЄНТУВАТИ УЧНІВ?

Дата: 21.02.2020 11:31
Кількість переглядів: 397

Світлина від Сколівська районна філія Львівського ОЦЗ.19 лютого  на проміжковій робочі зустрічі з командами районного інноваційного проекту ПрофіКемп Володимир Бега - Славський селищний голова, звернувся першим до класних керівників 10 класів та учасників ПРОФІКЕМП та партнерів проєкту. Розповівши історію розвитку і діяльності Готельно - відпочинкового комплексу Вежа Ведмежа, Володимир Миронович, закцентував більшу увагу на потребі кадрового потенціалу, адже в Славській ОТГ налічується понад 30 відпочинкових об’єктів, які потребують відповідний кваліфікований персонал.
«На сьогоднішній день роботодавці змушені запрошувати на роботу з усієї України кандидатів на відповідні посади,оскільки, в нас своїх немає» - говорить Володимир Бега. «В чому проблема ? Чому наша молодь не обирає професії, які є затребувані на ринку туризму? Сьогодні у вас, молодих людей, є можливість глибше ознайомитися з своїм краєм, завдяки проєкту ПРОФІКЕМП, придивитися і приміряти на себе професію під стан своєї душі, я вдячний директору- Іванні Тимоцко та колективу за те, що вона завжди додає нам заряду енергії та впевненості, що в нас в скорому часі буде інша тенденція в плані кадрового потенціалу. Адже, якщо у нас зараз є потреба у сотні кадрів, то з будівництвом інвестиційного проекту «Rozanka park» буде потреба у тисячі робочих місць. Недавно я повернувся з делегацією обміну досвідом з Австрії, так – от, одну канатно-крісельну дорогу обслуговує півтора тисячі осіб» - додає Володимир Миронович.
Володимир Бега, також закцентував увагу на вивченні англійської мови, особливо учнівській молоді потрібно прикладати багато зусиль для оволодіння нею, бо це вимога часу.
Володимир Миронович розповів про проєкт «Бойківське коло» будівництво дороги, що з’єднає місцевість із Закарпаттям та Івано-Франківщиною. "Наша ідея полягає в тому, щоб з’єднати Славське із Пилипцем у Закарпатті найкоротшою дорогою. Зараз ми є в тупику, і туристи, які приїжджають сюди влітку, щоб десь далі подорожувати, змушені повертатись у Сколе, до траси "Київ — Чоп", через Верецький перевал. А до Пилипця ще треба проїхати через Нижні і Верхні ворота, це 120 км. Дорога напряму від Славського до Пилипця становить усього 30 км. Якщо турист виїхав із Славського і планує повернутись сюди, то має проїхати зайвих 180 км за день. Це ж стосується Івано-Франківщини", – пояснює він. Довжина кола становитиме приблизно 100 км. і це послужить ще більшим поштовхом до активного розвитку туризму.
"Я закликаю юних учасників до свідомого вибору професії під ринок праці Сколівщини і дякую всім, хто прикладає зусиль в цьому напрямку"- на завершення додав Володимир Бега.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора