Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Послуги служби зайнятості у ситуації запланованого масового вивільнення працівників

Дата: 10.02.2020 11:53
Кількість переглядів: 351

Фото без описуУ кінці січня, під час відвідування Сколівської РФ ЛОЦЗ, Фото без описукерівник ЛВДС Сколе Дудка Микола Іванович повідомив, що у лютому місяці на їхньому підприємстві буде проходити вивільнення працівників. На даній зустрічі було обговорено низку заходів, спрямованих на пом’якшення процесу звільнення працівників.
За ініціативою Сколівської РФ ЛОЦЗ, 10.02.2020 року відбувся семінар з працівниками, які попереджені про заплановане вивільнення на тему: «Послуги служби зайнятості у ситуації запланованого масового вивільнення працівників». На семінарі були присутні 13 осіб.
Важливість такого заходу полягає в запобіганні негативним наслідкам у трудовому колективі при вивільненні працівників, знятті соціальної напруги, роз’ясненні правових питань трудового законодавства та законодавства про зайнятість населення.
Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Василь Меленчук та начальник відділу активної підтримки безробітних Ліда Дидів прибули на підприємство о 8.00 год., перед початком робочого дня, для того, щоб розповісти про завдання служби зайнятості – забезпечити кар’єрний супровід кожному працівнику, який підпаде під скорочення. Наголошено, що «Кожного клієнта буде супроводжувати свій кар’єрний радник, який складе індивідуальний план надання соціальних послуг, щоб підібрати роботу максимально швидко, навіть ще до самого звільнення». Також, фахівцями служби зайнятості надано роз’яснення трудового законодавства України щодо проведення звільнення працівників відповідно до статті 40 пункт 1 Кодексу законів про працю України, порядку вивільнення, державних гарантій працівників, які підлягають вивільненню, виплати вихідної допомоги, проведення розрахунку при звільненні та видачі трудової книжки.
Семінар пройшов у форматі конструктивного діалогу. Присутні активно ставили питання, які стосувалися деталей набуття статусу безробітної особи, можливості перенавчання та започаткування підприємницької діяльності, а також висловили подяку за роз’яснення та корисну інформацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора