Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Процес укладення договору з Національною службою здоров’я України обговорили із медиками

Дата: 05.02.2020 14:53
Кількість переглядів: 183

Підготовку медичних закладів до початку процесу укладення договору з Національною службою здоров’я України обговорили сьогодні із представниками органів місцевого самоврядування та керівниками закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу. В межах наради щодо впровадження програми медичних гарантій з 2020 року акцентували увагу на наданні інформації щодо пакетів медичних послуг, проведенні консультацій щодо відповідності закладу вимогам до пакетів послуг і реєстрації в електронній системі охорони здоров’я.

«Ми маємо ще час зреагувати на ризики, які можуть виникнути в процесі реформування. Якщо є проблемні питання, треба їх спільно  вирішити. До 25 лютого усі заклади мають бути законтрактовані. Впевнений, що на Львівщині реформа буде успішною», - зазначив перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

Під час обговорення директор Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця презентувала новий підхід до фінансування системи охорони здоров’я та роль НСЗУ в трансформації системи.

«Сенс реформи у тому, щоб змінити систему фінансування медзакладів. По окремих закладах відділення працюють лише на 20% своєї потужності. В центрі медицини має бути пацієнт. Нам потрібні медичні заклади, з яких пацієнти виходитимуть здоровими», - наголосила Мар’яна Возниця.

Директор Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ також наголосила, що в межах медичних гарантій затверджено 27 пакетів, пріоритетними серед яких будуть послуги із надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті, інфаркті міокарда, пологах та неонатальних станах, а також діагностика онкологічних захворювань.

На нараді також розповіли про реєстрацію в електронній системі охороні здоров’я та подачу заяви на укладення договору з НСЗУ, а також про розробку та затвердження фінансового плану медичних закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора