Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Перехідні об'єкти соціальної інфраструктури будуватимуть за кошти ДФРР

Дата: 24.01.2020 15:48
Кількість переглядів: 240

Комісією підтримано рішення щодо фінансування за рахунок коштів ДФРР у 2020 році будівництва перехідних об’єктів соціальної інфраструктури Львівщини. 23 січня в облдержадміністрації відбулося засідання комісії з оцінки та попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. На розгляд членів комісії представили перелік проєктів, що є перехідними, тобто вже отримували фінансування з ДФРР у 2019 році.

Розпочинаючи засідання, перший заступник голови облдержадміністрації Василь Лозинський повідомив, що за попередньою інформацією Міністерства розвитку громад та територій України обсяг коштів Державного фонду регіонального розвитку на 2020 рік, передбачений для Львівської області становитиме 359,6 млн грн.

У зв’язку із тим, що на Львівщині в попередні роки за рахунок коштів ДФРР було розпочато та незавершено велику кількість об’єктів соціальної інфраструктури, Міністерство розвитку громад та територій України рекомендувало ЛОДА сфокусуватися у 2020 році на добудові перехідних об’єктів та не допустити розпорошення й нераціональне використання державних коштів.

"На сьогодні лише завершення розпочатих у 2019 році об’єктів вимагає фінансування на загальну суму понад 1 млрд грн. У зв’язку із завершенням періоду реалізації Державної стратегії регіонального розвитку у 2020 році проведення нового конкурсу інвестиційних програм та проєктів на 2020 рік видається недоцільним", - аргументував Василь Лозинський.

Т.в.о. директора департаменту економічної політики Степан Куйбіда, пояснив, що у відповідності до постанови КМУ від 18.03.2015 №196, яка врегульовує порядок використання коштів Державного фонду регіонального розвитку, у 2020 році можуть реалізовуватися перехідні проєкти області за рішенням комісії без оголошення конкурсу.

За результатами обговорення, члени комісії підтримали рішення щодо реалізації за рахунок коштів ДФРР у 2020 році 33 проєктів, серед яких передбачено також 10 об’єктів по Національній програмі «Велике будівництво». Так, Урядом пропонується у кожній області відкрити 5 дитсадків, 5 шкіл та 5 об’єктів спортивної інфраструктури.

Серед відповідного переліку будівництва планується здати в експлуатацію 22 об’єкти, на чотирьох – завершити загально-будівельні роботи, на семи – збільшити відсоток будівельної готовності до унеможливлення їх руйнування.

Відтак прийняті обласною комісією пропозиції будуть направлені на погодження профільному міністерству.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора