Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Книга письменниці із Жовкви - у переліку претендентів на Шевченківську премію

Дата: 21.01.2020 09:49
Кількість переглядів: 356

Фото без описуКнига поезій «Бабин Яр. Голосами» письменниці з Жовкви Маріанни Кіяновської увійшла у список творів, які братимуть участь у фінальному відборі Національної премії України імені Тараса Шевченка. Разом з нею у номінації «Література, публіцистика, журналістика» опинились також роман Марини Гримич «Клавка» та збірка есеїв Тараса Прохаська «Так, але…». 

Маріанна Кіяновська – українська поетеса, прозаїк, перекладач, літературний критик та дослідник літератури. Твори Кіяновської перекладені англійською, німецькою, італійською, шведською, азербайджанською, грузинською, польською, сербською, чеською, словацькою, словенською, литовською, білоруською та російською мовами, івритом.

Нагадаємо, Шевченківська премія – найвища державна нагорода України у галузі культури і мистецтва. Рішення про присудження премії ухвалює президент України на основі пропозицій Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Премія, починаючи з 2017 року, присуджується у п’ятьох номінаціях: літературі, публіцистиці, журналістиці; музичному мистецтві; театральному мистецтві; кіномистецтві; візуальному мистецтві. Раніше номінацій було дев’ять.

Нагадаємо, торік лауреатами премії в номінації «Література, публіцистика, журналістика» стали Богдан Горинь та Оксана Забужко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора