Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

100-літній ювілей відсвяткувала жителька с.Головецько на Сколівщині

Дата: 17.01.2020 12:21
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

Вчора, 16 січня,   100-літній  ювілей   відсвяткувала жителька Сколівщини Савчин Анастасія Михайлівна,  яка народилась  16 січня 1920  року в с.Головецько. З нагоди   поважної  дати до ювілярки завітали   директор Сколівського  районного територіального центру  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Михайло Свистун та   Головецький  сільський голова Федір Радевич,    які вручили іменинниці   вітальну адресу від керівництва району, квіти  та солодощі, побажавши  п.Анастасії міцного  здоров’я, сили,  наснаги, добра та миру. 

Анастасія Савчин все життя прожила в рідному селі.  Народилась в багатодітній сім’ї (6 дітей), була   наймолодшою дитиною. В 7 років стала сиротою, батьки померли. Рідний брат не дожив 3 тижні до 100 років. Неодружена. Освіту не здобувала.  Протягом 1949-1977 років  працювала в колгоспі «Молода гвардія» та радгоспі ім. І.Франка.  20 січня 1976 року була нагороджена медаллю «Ветеран праці». З 1977 року  п.Анастасія на пенсійному забезпеченні, з 2010 року знаходиться Фото без описуна обліку в Сколівському районному територіальному   центрі  соціального  обслуговування (надання соціальних послуг).

Ювілярка знає  напам’ять багато віршів Т.Г.Шевченка, українських колядок,  українських та польських жартівливих пісень.  Анастасія Савчин завжди була  та залишається щирою та життєрадісною  людиною.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора