Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пенсію в Україні можна оформити онлайн через сервіс «Е-пенсія»

Дата: 14.01.2020 15:24
Кількість переглядів: 382

Фото без описуПенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг Фонду. Новий сервіс дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та усі необхідні документи через вебпортал електронних послуг Фонду. Головне завдання, яке стоїть перед Пенсійним фондом – покращити обслуговування відвідувачів Фонду, мінімізувати витрати часу на оформлення пенсій.

Раніше людині, аби призначити пенсію, потрібно було приходити до Фонду кілька разів. Послуга в «один дотик» – це лише одне відвідування установи для того, аби забрати пенсійне посвідчення».

Наступний етап впровадження системи «Е-пенсія» – створення мобільного додатку, що дозволить отримати доступ до ресурсів вебпорталу електронних послуг Фонду з мобільних пристроїв (смартфон, планшет).

Для того, щоб призначити пенсію через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, потрібно:

авторизуватись в особистому кабінеті на вебпорталі https://portal.pfu.gov.ua за допомогою електронного цифрового підпису;
у розділі особистого кабінету «Заява на призначення пенсії» завантажити весь пакет необхідних для призначення пенсії документів у сканованому вигляді;
підписати звернення електронним цифровим підписом та надіслати його до підсистеми «Звернення»;
додавати документи (у разі потреби) можна протягом трьох місяців.
Користувачі вебпорталу будуть отримувати повідомлення про прийняття документів, хід їх опрацювання і про призначену пенсію.

Впровадження такої системи спрощує взаємодію громадян з Пенсійним фондом України, дозволяє зменшити витрати часу осіб, які звертаються за призначенням пенсії, забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора