Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДОПЛАТИ 65-ЛІТНІМ

Дата: 14.01.2020 15:21
Кількість переглядів: 387

Фото без описуЗ 1 січня 2020 року збільшився мінімальний розмір пенсії для осіб, які досягли 65 річного віку і мають тривалий страховий стаж. Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено зростання мінімальної заробітної плати до рівня 4723 грн.. У зв’язку з цим з 1 січня буде перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менший як 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Таким чином, мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної категорії громадян у розмірі 40% нової величини мінімальної заробітної плати, з 1 січня збільшився до 1889,20 грн.. Перерахунок пенсій здійснюватиметься автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

Зауважимо, що для працюючих пенсіонерів перерахунок пенсій із використанням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Пенсіонерам, які досягнуть 65 років в цьому році, такі перерахунки здійснюватимуть із дня досягнення відповідного віку за наявності в них необхідного страхового стажу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора