Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шануймо своїх національних подвижників і героїв!

Дата: 14.01.2020 14:14
Кількість переглядів: 280

Фото без описуБанерна виставка "Фактор свободи", підготовлена Українським інститутом національної пам'яті та Центром досліджень визвольного руху, під егідою Сколівської РДА, від сьогодні розпочала роботу в історико-краєзнавчому музеї "Сколівщина". Запрошуємо до перегляду громадськість Сколівщини, представників державних установ, організацій та підприємств району, приватних структур. Вхід - вільний.

Виставка здійснена у цікавій та прийнятній для сучасників формі- фейсбучному інтернет-варіанті. Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа. Водночас виставка розповідає про непростий вибір, який стояв перед цими політиками, про позитивні і негативні наслідки їхніх ключових рішень.
Фото без описуОсновна тема виставки – ідея свободи, яка поєднує Мазепу, Петлюру, Бандеру, які все своє життя боролися за незалежність і право на самовизначення українського народу. Проте у цій виставці йдеться не лише про Мазепу, Петлюру, Бандеру, як про звичайних людей, які були здатні на надзвичайні вчинки, а й про все середовище, яке було сформоване навколо них, їхніх послідовників, яких називали «мазепинцями», «петлюрівцями», «бандерівцями».

Окремо у виставці представлено і те, як сучасна українська армія зберігає традиції попередніх поколінь борців за свободу і незалежність України.

Проходитиме виставка до кінця наступного тижня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора