Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СКІЛЬКИ СТРОКОВИКІВ СТАЛО КОНТРАКТНИКАМИ У 2019 РОЦІ?

Дата: 13.01.2020 17:41
Кількість переглядів: 481

Фото без описуЧисло військовослужбовців строкової служби, які уклали контакт зі Збройними Силами України, повідомили сьогодні в Управлінні зв`язків з громадськістю ЗСУ.
«Протягом 2019 року близько 3,9 тис. військовослужбовців строкової військової служби ЗС України прийнято на військову службу за контрактом на посади рядового та сержантського (старшинського) складу. Порядок укладання контрактів та їх строки визначено Законом України «Про військовий обов'язок і військову службу», — сказано в повідомленні.
Зазначимо, у статті 19 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» укладати контракти із ЗСУ можуть військовослужбовці, які проходили строкову військову службу. Стаття 20 цього ж Закону визначає, що на військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби. Зокрема, військовослужбовці, які проходять строкову військову службу, можуть прийматися на військову службу за контрактом на посади сержантського і старшинського складу.
Граничний вік, до якого можна вступити на службу, — 45 років. Згідно з частиною 2 статті 23 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» для громадян України, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:
для осіб рядового складу — 3 роки;
для осіб сержантського і старшинського складу — від 3 до 5 років.
Якщо у Вас виникли запитання щодо строкової або контрактної військової служби Ви можете звернутись за адресою: м.Львів, вул Івана Франка 25, тел.: 032 260 26 44 або звернутись у свій районний військовий комісаріат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора