Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З нагоди 111-ї річниці від дня народження Степана Бандери в м.Сколе пройшов Марш національної честі

Дата: 02.01.2020 15:20
Кількість переглядів: 477

Сьогодні, 02 січня, в  м.Сколе  урочисто  відзначили 111-у річницю від дня народження Провідника ОУН-УПА, визначного ідеолога  українського націоналізму Степана Бандери. Розпочались  урочистості виконанням  патріотичного гімну-маршу українських націоналістів  «Зродились ми  великої години» біля пам’ятника Борцям за волю України. Поетичними словами: «Славимо Тебе, Степане, у піснях Твою ідею бережем і величаєм. Під український всі єднаємося стяг й до Тебе шлях ми завжди пам’ятаєм!», - закликала ведуча до Маршу  національної честі.

Відтак   розпочався  Марш національної честі: учасники урочистостей  на чолі з  керівництвом району та духовенством  вирушили  спільною урочистою ходою з національною символікою та  патріотичним пісенним супроводом  центральною вулицею міста до пам’ятника  Степану Бандері, щоб квітами  й молитвою  вшанувати Героя України, що став символом національної гідності та честі.

 

 

Голова райдержадміністрації та заступник голови районної ради, представники  міської ради, установ, організацій та  громадськість  міста вклонились Провіднику ОУН, поклавши квіти до підніжжя його пам’ятника.

Священнослужителі о.Володимир Борис та о.Володимир Мисів відслужили  Молитву за Україну.

 

Звертаючись до учасників урочистостей, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький  підкреслив  велич духу  Степана Бандери,  його патріотизм  та  безмежну любов до рідної землі,  жертовність та відданість   національній  ідеї.

Членкиня районного Братства ОУН-УПА,  громадська активістка  Оксана Коваль продекламувала авторський вірш про Степана Бандеру та різдвяне привітання.

 Завершено урочистості спільним виконанням Державного Гімну України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора