Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Для кандидатів у прийомні батьки провели навчання

Дата: 30.12.2019 09:31
Кількість переглядів: 213

Упродовж 23 – 27 грудня Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді організував навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники та усиновлювачів. У навчанні взяли участь 29 осіб, які мають намір взяти у сім’ю на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування. Про це повідомив начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 №613 «Про внесення змін до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» з 20.10.2019 громадяни України, які мають намір усиновити дитину зобов’язані пройти курс підготовки з питань виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. У разі коли громадяни України, які бажають усиновити дитину, є її родичами, чи вони є опікунами, піклувальниками, прийомними батьками чи батьками-вихователями дитини, таке навчання проходити не обов’язково.

"Навчання дає можливість не лише виважено оцінити власний потенціал щодо виховання прийомної дитини, але й дізнатися про проблеми, які можуть виникнути в родині, разом шукати шляхи їх вирішення", - зазначив Володимир Лис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора