Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Андріївські вечорниці відбулися в історико- краєзнавчому музеї " Сколівщина"

Дата: 13.12.2019 09:14
Кількість переглядів: 436

Світлина від Тетяни Зінкевич.Участь в традиційному дійстві взяли представники відділу культури Сколівської РДА, РНД "Бескид", керівники народних домів та учасники художньої самодіяльності сіл Підгородці та Крушельниця Оксана Демків, Наталія Дорошевич, Марта Шиян, вокальний ансамбль села Підгородці під акомпонемент баяну музкерівника Степана Дорошевича. Гостями та глядачами, а відтак і учасниками розваг та веселих ворожінь, стали старшокласники Підгородецької школи. Почесними гостями були депутат Сколівської районної ради, меценат музею Микола Сорока, директор Сколівської ЦРБС Галина Дольна, працівниця бібліотечної системи Ольга Галаєва, місцевий народний скульптор, майстер різьби по дереву, помічник музею Юрій Геш, прихильники і поціновувачі музею Ярослава Ільницька, Марія Геш, художник Мар'ян Харик та інші.
Світлина від Тетяни Зінкевич.Для гостей звучали гарні українські народні пісні, проводилися майстер- класи для молоді. Наталія Дорошевич навчала техніці виготовлення шкіряСвітлина від Тетяни Зінкевич.них ходаків і, зрештою, подарувала ходачки для музею, а Марта Шиян - різним методам в'язання хустки.
Молодь жартувала, калиту кусала, традиції народні вивчала, гарно співала!
А потім всі почастувалися вареничками, пиріжками, солодощами. А підприємці приватної пекарні м. Сколе - родина Наталії і Тетяни Дем'ян, передали нам на вечорниці рум'яну калиту і запашні булочки з маком. Дякуємо пекарям за смачну здобу!
Низький уклін всім, хто долучається до культурних ініціатив, хто прагне розвивати традиції українського народу та передавати їх з покоління до покоління!

Інформація   та фото Т.Зінкевич

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора