Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановні призовники та батьки призовників Сколівщини!

Дата: 14.11.2019 11:01
Кількість переглядів: 589

Фото без описуНа підставі Закону України “Про  військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 30.01.2019 №22/2019  “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році” з 01 жовтня по 31 грудня 2019 року  в Сколівському районі  проводиться призов громадян на строкову військову службу. Явці на призовну дільницю Сколівського району для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни, які народилися в період  1992 - 2001 років, у яких закінчилася відстрочка від призову, або не були призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин.

Усі громадяни Сколівського району, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: м.Сколе, вул. майдан Незалежності, 4 у визначений для них час, із документами, що зазначені в повістці.

Термін служби в армії, згідно з законом України “Про військовий обов’язок і військову службу” для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра - 12 місяців.

Попри підвищення призовного віку до 20 років, юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

У випадку, якщо громадянин отримав повістку з Сколівського районного військового комісаріату, він зобов’язаний прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову на строкову військову службу.

Поважними причинами неприбуття призовників до призовної дільниці Сколівського району у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визначаються: перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості  особисто прибути у зазначені пункт і строк, смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби), або близького родича його дружини.

Призовники за неявку на виклик до військового комісаріату та ухилення від призову на строкову військову службу несуть:

  •  адміністративну відповідальність за ст. 210 КУпАП Порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу.       Порушення військовозобов’язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади.
  •  кримінальну відповідальність за ст.33 КК України «Ухилення від призову на строкову військову службу».

Тож просимо   призовників Сколівщини продемонструвати громадянську  свідомість та  прибути до Сколівського районного військового  комісаріату для виконання свого військового обов'язку.

Районна призовна комісія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора