Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У національному природному парку «Сколівські Бескиди» з’явилась власна метеостанція

Дата: 16.10.2019 10:02
Кількість переглядів: 648

Фото без описуНаціональний природний парк «Сколівські Бескиди» в межах виконання мікропроєкту придбав метеостанцію «METEOTREK». Це комплекс, що складається з апаратної та програмної частини і комп’ютера. Про це інформують у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Джерелами фінансування даного проєкту є: 30,59 тис грн – кошти обласного бюджету, 27,34 тис грн – кошти національного парку, 3,25 тис грн – внесок місцевої Громадської екологічної організації «Природа».

Метеостанція - високотехнологічне обладнання призначене для збору даних про погодні умови та передачі цієї інформації по GPRS-каналу. За допомогою цієї метеостанції можна не лише збирати дані, але й формувати короткотермінові прогнози погоди.

Вимірювальна інформація перетворюється в цифрові й аналогові сигнали, надходить до основного блоку, де обробляється, зберігається в незалежній пам’яті та передається на сервер. Відображення результатів вимірювання, їх зберігання, обробка й аналітика відбувається за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.

Метеостанція в режимі реального часу визначає: температуру та вологість повітря, атмосферний тиск по барометру, швидкість і напрямок вітру, опади та передає дані на монітор пульту, який знаходиться в офісі парку. Вона фіксує переміну погоди за останні 25 днів та визначає прогноз погоди на 3 дні. Всі дані зберігаються в базі комп’ютера, що дозволить використовувати їх для відповідного розділу Літопису природи.

Метеостанція видає також сигнали тривоги, щоб попередити про небезпеку, таку як: сильний вітер, морозні температури, кількість дощу, повені, спеку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора