Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині відбудеться Перша Міжнародна Асамблея «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція»

Дата: 30.08.2019 14:34
Кількість переглядів: 150

Фото без описуУпродовж 1-3 вересня  в головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться Перша Міжнародна Асамблея «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція». 

Про це сьогодні, 30 серпня, повідомила під час брифінгу директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.

"Це подія знакова для України та Львівщини. Метою нашої асамблеї є показати українську жінку професійною, активною та водночас тою, яка зберігає традиції та виховує дітей, яка творить для нас надзвичайно потужне, сильне інтелектуальне лобі за кордоном", - зазначила Ірина Ключковська.

Відтак, унікальність події полягає в тому, що вперше з’їжджаються з усіх континентів з 26 країн світу українки, які, займаючи солідні професійні та громадські позиції в країнах свого проживання, активно працюють для України.

"Надзвичайно приємно, що така подія вперше відбудеться саме на Львівщині. Це надзвичайна платформа для дипломатії та популяризації України у світі", - наголосила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало. 

За словами Мирослави Туркало, панельні дискусії та круглі столи переплітатимуться з мистецькими подіями та культурними заходами.

Додамо, що для Першої Міжнародної Асамблеї «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція» створили спеціальне лого.

"Центральна вісь - це Україна, навколо якої злітаються, з'їжджаюся з усіх країн українки, їх інтелект, професійність і вони як обереги наших українських традицій", - закцентувала увагу Ірина Ключковська.

Зазначимо, що спеціальною гостею події буде Рейнелл Андрейчук, перша жінка-сенаторка в Канаді від провінції Саскачеван.

Серед учасниць заходу будуть такі знакові постаті як: Анна Кантер, співзасновниця Культурного центру Анни Київської в Санлісі (Франція); Марта Кебало, голова представництва СФУЖО в ООН (Канада); Мирослава Ґонґадзе, головна редакторка та очільниця Української служби «Голосу Америки» (США) та багато інших.

До учасниць Асамблеї звернуться Оксана Линів, головна дириґентка Опери м. Ґраца (Австрія), а також Павло Ґрод, президент Світового Конґресу Українців.

В Асамблеї візьмуть участь депутатки Верховної Ради України VІІІ скликання Оксана Білозір та Оксана Юринець, які впродовж виконання своїх депутатських обов’язків активно співпрацювали зі світовим українством.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора