Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У парку “Сколівські Бескиди” презентували додаток, який допоможе очистити Карпатські гори

Дата: 29.07.2019 12:36
Кількість переглядів: 378

Українські інженери міжнародної компанії GlobalLogic запустили EcoHike – додаток для очищення Карпатських гір. Цей додаток презентували 26 липня у рекреаційному пункту "Водоспад на річці Кам'янка".

Після короткого ознайомлення з національний парком, представили презентацію із сортування побутових відходів та шляхи зі зменшення забруднення довкілля. Після цього, презентували додаток EcoHike спеціалістами та розробниками міжнародної компанії GlobalLogic.

Якщо туристи знайшли місце скупчення сміття, але не можуть прибрати самостійно, вони відзначають його на карті, додають опис проблеми та її фото. Інші користувачі можуть прокласти маршрут свого відпочинку так, щоб прибрати зазначену місцевість і змінити інформацію про неї в додатку. Таким чином, спільними зусиллями українці зможуть посприяти поліпшенню екологічної ситуації в Карпатах і Україні в цілому.

Наразі EcoHike доступний лише в Україні, однак його творці сподіваються, що згодом він запрацює і в інших країнах світу. Адже проблема забрудненості актуальна не лише для Карпат. Додаток вже можна завантажити у магазинах GooglePlay та AppStore.

Після цього група, озброївшись пакетами для сміття, пішла в гори щоб перевірити додаток, як він діє на практиці та відповідно прибрати один з маршрутів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора