Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У серпні набуває чинності закон про вимоги до органічного виробництва

Дата: 29.07.2019 12:35
Кількість переглядів: 261

2 серпня цього року набуває чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Закон визначає основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, засади правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції та функціонування ринку органічної продукції, правові основи діяльності центральних органів виконавчої влади, суб’єктів ринку органічної продукції та напрями держполітики у зазначених сферах.

Зокрема, законом передбачено сертифікацію самого процесу виробництва, а не кінцевого продукту, що відповідає законодавству ЄС. Такий підхід гарантуватиме споживачам упевненість у якості продуктів, маркованих як органічні. Також, законом вводиться ефективний механізм здійснення контролю у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції та передбачаються суттєві штрафні санкції за порушення вимог до виробництва, обігу та маркування органічної продукції, невиконання законних вимог щодо усунення порушень.

Так, відповідно до закону, оператори несуть відповідальність за невиконання, несвоєчасне виконання законних вимог (приписів, розпорядчих актів) щодо усунення порушень вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

А за маркування продукції державним логотипом для органічної продукції або використання у маркуванні позначень та написів «органічний», «біодинамічний», «біологічний», «екологічний», «органік» за відсутності відповідного сертифіката накладатимуть штраф на юридичних осіб у розмірі восьми мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора