Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Програми державної підтримки аграріїв - у центрі робочої зустрічі з представниками банківських установ

Дата: 19.07.2019 15:15
Кількість переглядів: 144

Фото без описуУ Львівській обласній державній адміністрації відбулась зустріч з установами банків щодо реалізації державних програм підтримки у галузі агропромислового комплексу 2019 році.

У межах заходу, сьогодні, 19 липня,  т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА  Людмила Гончаренко проінформувала представників банківських установ про участь у виконанні державних програм підтримки сільськогосподарських виробників Львівщини.

«Найголовніше, що зараз є цілий ряд програм, у межах яких суб’єкт господарювання аграрного комплексу комунікує безпосередньо з банківськими установами. Ми хочемо у межах нашої наради напрацювати механізми того, яким чином залучити більшу кількість суб’єктів господарювання до участі у цих програмах. Окрім того, надати їм допомогу при оформленні документів та налагодити комунікацію», - зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів.

Відтак, у межах зустрічі учасники обговорили питання забезпечення виконання заходів державних та обласної програм, залучення кредитних ресурсів в аграрний сектор економіки Львівщини.

Зазначимо, що у 2019 році держава продовжить  програми з підтримки аграрного сектору країни. На ці цілі у державному бюджеті України передбачено 5,9 млрд  гривень. На сьогодні, аграрії Львівщини залучили 42,8 млн грн.

Це, зокрема   дотація селянським господарствам за утримання молодняка ВРХ в сумі 24,1 млн грн. Серед областей України Львівщина займає друге місце за кількістю поголів’я молодняка ВРХ,  на яке нараховано дотацію.

Нагадаємо, що на підтримку аграріїв у 2019 році з обласного бюджету виділено 20,6 млн грн, які спрямовано на реалізацію заходів Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва у Львівській області на 2016-2020 роки.

Детальніше із програмами підтримки можна ознайомитися за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора