Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області вибірково оглянули лісокультурні об’єкти на площі 359 га

Дата: 17.07.2019 17:29
Кількість переглядів: 121

Фото без описуПісля завершення лісогосподарськими підприємствами області весняних лісокультурних робіт та проведення технічного приймання лісових культур, лісових розсадників, шкіл і плантацій, закладених весною 2019 року, спеціалісти Львівського ОУЛМГ  вибірково оглянули  лісокультурні об’єкти на площі 359,0 га.  

Із 272,5 га  вибірково оглянутих лісових культур - 80% площ було оцінено «добре», 20% - «задовільно». За підсумками оглянутих 86,5 га площ природного поновлення 58,0% площ було оцінено «добре», 42,0% - «задовільно».

Чимало клопотів лісівникам принесли цьогорічні травневі дощі, які спричинили підтоплення та перезволоження окремих ділянок лісових культур, тож восени лісівники проведуть їх доповнення.  Крім цього, спостерігається  інтенсивний ріст трав’яної та чагарникової рослинності, що вимагає проведення своєчасних  агротехнічних доглядів.

10 липня відбулась нарада з головними лісничими усіх лісогосподарських підприємств, у межах якої дали доручення щодо проведення доглядів за лісовими культурами та посилення контролю за якістю їх проведення.

Догляди за лісовими культурами здійснюють упрордовж усього вегетаційного періоду, починаючи від травня до жовтня. Від своєчасного та якісного проведення догляду за лісовими культурами залежить видовий склад майбутнього лісу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора