Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«45 + - шанс почати життя з чистої сторінки»

Дата: 17.07.2019 17:06
Кількість переглядів: 334

Фото без описуДержавна служба зайнятості піклується про осіб різного віку, які відносяться до категорій як зайнятого так і незайнятого населення. Тому ця інформація буде цінною для осіб з числа зайнятого населення, які давно прагнули досягнути наступного освітньо-кваліфікаційного рівня. На даний час  це  можна зробити дуже просто  - за допомогою  отримання ВАУЧЕРА!

Ваучер – це документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію з метою підтримки конкурентоспроможності працівників на ринку праці.

     Ваучери видаються одноразово:

- особам, віком старше 45 років, котрі мають не менше 15 років страхового стажу;

- особам, котрі брали участь у проведенні антитерористичної операції;

- внутрішньо переміщеним особам працездатного віку.

     Дія цієї програми не поширюється на:

- осіб, котрі зареєстровані в службі зайнятості як безробітні (лише на зайняте населення);

- котрі не мають професійно-технічної чи вищої освіти;

- осіб, котрі протягом останніх трьох років проходили навчання за кошти державної служби зайнятості.

     Ваучер може видаватися за 54 професіями, спеціальностями та напрямами підготовки чи підвищення кваліфікації. Їх перелік можна знайти за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0817-15.

     Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, та не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу.

          Хочемо зауважити, що успішним прикладом особи, яка скористалася такою формою підтримки конкурентоспроможності на ринку праці

є наша краянка - Ольга Петрівна Демко. За підтримки фахівців Сколівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості пані Ольга  у 2019 році успішно склала всі іспити та отримала червоний диплом за спеціальністю «менеджмент».

З даного прикладу варто зробити висновок, що кожний хто має бажання навчатися здолає всі перешкоди на своєму шляху та досягне поставленої цілі.

 

Якщо Вас зацікавила така послуга як отримання ваучера – звертайтеся до фахівців Сколівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості, які нададуть Вам детальнішу інформацію за даним видом професійного  навчання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора