Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Доступні ліки: на Львівщині вже працює система реімбурсації

Дата: 05.04.2017 15:57
Кількість переглядів: 175

Пацієнти Львівщини можуть безкоштовно або з незначною доплатою отримувати ліки для лікування трьох груп захворювань. Про це розповіли сьогодні, 5 квітня, під час прес-конференції «Старт програми «Доступні ліки». Як система реімбурсації діятиме на Львівщині».

Участь у прес-конференції взяла  в.о. начальника директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак та виконавчий директор Галицької фармацевтичної асоціації Неоніла Бик.

За словами Ірини Микичак, система реімбурсації, яка вже працює у області, передбачає часткове відшкодування вартості куплених пацієнтами лікарських препаратів для лікування цукрового діабету ІІ типу, серцево-судинних захворювань і бронхіальної астми.

«Ліки, кошти за які будуть відшкодовуватися, призначатимуть лікарі первинної ланки (сімейні лікарі, терапевти, педіатри) за міжнародними непатентованими назвами, тобто за діючою речовиною, а не за комерційною назвою. Вартість ліків відшкодовуватиметься за ціною найдешевшого генерика», - розповіла Ірина Микичак.

За її словами, лікар виписує пацієнту рецепт на лікарський засіб, вказуючи непатентовану назву, тобто діючу речовину ліків. З цим рецептом пацієнт повинен звернутись до аптечного закладу, що бере участь у програмі "Доступні ліки”, де йому запропонують декілька торгових марок, які містять виписану речовину ліків. Пацієнт сам вирішує, яку торгову марку придбати: ТМ1, ТМ2, ТМ3, тощо. Якщо, наприклад, ТМ2 – визначений, як лікарський засіб з найменшою вартістю, тоді пацієнт отримає його безкоштовно. А за ТМ3 пацієнту доведеться доплатити – фактично різницю між ціною ТМ1 та ТМ3.

Кожну аптеку, яка бере участь у проекті відзначать відповідною наліпкою при вході. На сьогодні для участі у Програмі зареєструвались 152 аптеки області, список регулярно оновлюватиметься.

З Реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню можна ознайомитись тут

За додатковою інформацією звертатися за телефоном: 15-45 та за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора