Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глава держави: Патріарх Помісної Православної Церкви буде обиратися в Україні

Дата: 24.04.2018 15:54
Кількість переглядів: 510

Фото без опису Президент Петро Порошенко наголошує, що справа українців обирати свого Патріарха. «Держава не буде визначати, хто буде Патріархом нової церкви, бо це не державна справа. Не буде ніякого «указуючого перста» - підтримайте цього, або не підтримайте цього», - сказав Глава держави під час участі у програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Якщо ми не сприймаємо, щоб затверджували українського керівника церкви – церковного ієрарха в Москві. Це також є чіткою домовленістю зі Вселенським Патріархом, що Патріарх Української Церкви буде обиратися в Україні», - підкреслив Глава держави.

Він зазначив, що «функцію і роль Матері-Церкви буде виконувати Константинопольський Патріархат» та наголосив, що це важливо з точки зору історичної справедливості. «Ми просто повертаємось до історичної справедливості», - cказав Петро Порошенко та нагадав, що найближчим часом ми будемо святкувати 1030-річчя Хрещення України-Русі.

«Тоді, я хочу наголосити, ще не було ніякої Російської православної церкви. Якщо Константинопольська Церква є Матір'ю-Церквою для України, то Українська Церква є Матір'ю-Церквою для Росії. Бо звідси пішла вона, а не навпаки. І не може матір просити незалежність від доньки», - сказав Президент.

Глава держави також зауважив, що важливо «не занурюватися в церковні дискусії». «За історичною, духовною та державною справедливістю Україна виборола і заслужила право мати Українську Помісну Церкву», - підкреслив Петро Порошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора