Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині українці та поляки обмінялись досвідом як запобігти африканкській чумі свиней

Дата: 07.04.2017 15:54
Кількість переглядів: 185

Фото без описуВетеринарні служби Львівщини та Польщі обмінялись досвідом щодо попередження поширення вірусу африканської чуми свиней.

«Питання попередження поширення вірусу є актуальним як для Львівщини так і загалом для України, оскільки галузь свинарства забезпечує населення цінними і життєво необхідними продуктами харчування й наразі залишається найбільш перспективним напрямком в аграрному бізнесі», - зазначила  під час спільної українсько-польської конференції «Африканська чума свиней – загроза розвитку галузі свинарства» директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Наталія Хмиз.

На конференції працювали представники Люблінської сільськогосподарської палати республіки Польща, Держпродспоживслужби України, Львівської та Волинської областей,  департаменту АПК Волинської облдержадміністрації, головні державні інспектори ветеринарної медицини районів та міст та керівники свиногосподарств Львівщини.

Довідково:

У Львівській області налічується 66 сільськогосподарських підприємств, які займаються розведенням та вирощуванням свиней та утримують від 45 і більше голів, в тому числі 16 із них утримують 1000 і більше голів. Найбільшими сільськогосподарськими підприємствами є ТзОВ «Галичина-Захід», ТзОВ «Барком»  та ТзОВ «ЕкоМіт», які входять в Топ-30 найпотужніших свиногосподарств України.        

У структурі загального виробництва м’яса в області свинина займає 45,2%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора