Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Альтані віддали шану воїнам УПА

Дата: 14.10.2018 15:54
Кількість переглядів: 613

Фото без описуЯк  і  щорічно,  сьогодні, на Покрову,  з нагоди  Дня захисника України, 76-ої річниці  створення УПА та Дня козацтва в м.Сколе  відбулось  традиційне сходження до могили  воїнів ОУН-УПА в урочищі Альтана.  Розпочались  урочистості на  центральному майдані міста  покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Провідникові ОУН-УПА Степану Бандері. Відтак традиційною ходою  учасники  пам’ятних урочистостей   вирушили з майдану Незалежності   до могили  воїнів ОУН-УПА на  Альтані. Зупинилась  традиційна хода біля  місцевого цвинтаря, щоб  вшанували пам'ять  Героя Небесної Сотні Олега Ушневича.

 

Фото без описуНа Альтані  під пісенний супровід «Коли Ви вмирали» керівництво району, представники установ, підприємств та організацій міста, громадськості   поклали квіти  до  могили вояків ОУН-УПА.

 Священнослужителі о.Віктор Коцеміра та  о.Володимир Борис  відслужили  Фото без описупоминальну Панахиду  за полеглими учасниками національно-визвольної боротьби.

Під час виступу  голова районної ради Микола Романишин  наголосив: «Протягом багатовікової історії нашого народу є місця, яким випала доля Фото без описустати символами нескореності, незламності духу, могутнього цілеспрямованого поступу на шляху до свого суверенного утвердження й розвитку. Одним з таких священних куточків є  урочище Альтана, на якому ми знаходимось. Саме тут знайшли своє останнє місце спочинку вояки ОУН-УПА, які стали до нерівного бою за нашу свободу, пожертвували своїм життям, зазнали звірських катувань і були викинуті окупантами в лісові урвища. Вони загинули, але перемогли, бо захистили нашу гідність, нашу правду і наше право на власну державність. Ми маємо на кого рівнятися. Лише в цьому урочищі поховано більше двохсот наших земляків, які мали мужність сміливо дивитися ворогу в очі. Їх мета була єдиною – Вільна Україна. Таких могил по карпатській землі немало. Тому ми не маємо права зрадити пам'ять про наших предків своїми діями.».

Фото без описуЗ привітальними  словами до присутніх  також  звернулись  настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці о.Віктор Коцеміра; голова районного Братства ОУН-УПА  Теодор Витвицький та  жителька смт.Верхнє Синьовидне  Оксана Коваль.

Патріотичні пісенні композиції звучали у виконанні народного  хорового Фото без описуколективу ансамблю пісні і танцю «Бойківщина» та народного вокального ансамблю «Горицвіт» РНД «Бескид».

Завершено  урочистості  спільним виконанням  молитовного гімну «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора